Eκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες στην εκπαίδευση τροφίμων που προσφέρει ο νέος Κόμβος Food Educators στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στις 19 και 26 Ιουνίου, εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Food Εducators του EIT Food, το οποίο συντονίζεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) για τα έτη 2024-2025 και υλοποιείται σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στα webinars συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα Δωδεκάνησα, την Αθήνα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το πρόγραμμα FoodEducators πραγματοποιείται στο πλαίσιο του EITFood, του μεγαλύτερου οργανισμού καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων στην ΕΕ. Ο νέος Κόμβος EITFood στην Ελλάδα συντονίζεται από το ΔΠΘκαι υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Το EITFood αποτελεί την ηγετική πρωτοβουλία στον τομέα των τροφίμων, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συστήματος τροφίμων πιο βιώσιμου, πιο υγιεινού και πιο αξιόπιστου. Ένα βασικό κομμάτι της ευαισθητοποίησης των πολιτών στον τομέα της διατροφής είναι η εκπαίδευση και αυτό επιτυγχάνεται μέσω του προγράμματος FoodEducators, το οποίο βοηθάει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους μαθητές τους για τον τομέα των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια των webinars, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος, τα εύχρηστα σχέδια μαθημάτων,τα οποία περιστρέφονται γύρω από την υγεία, τη βιωσιμότητα, τα τρόφιμα και τα συστήματα τροφίμων, καθώς και τις καριέρες στον αγροδιατροφικό τομέα, και τη διαδικασία απόκτησης των πιστοποιητικών.Μπορείτε να παρακολουθήστε το webinarστον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=MktMwvLhVfU

Οι εισηγητές των ενημερώσεων ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του EITFoodHubστην Ελλάδα, Καθηγήτρια και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Συντονιστής του FoodEducatorsHub στην Ελλάδα, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Μόγιας, η Διαχειρίστρια του EITFoodHub στην Ελλάδα, PhD(c) στο ΔΠΘ, Παρασκευή Σώμαλου, η Αγγελική Λιάπη, μέλος του TeachersAdvisoryBoard του FoodEducators και ο Συντονιστής του EuropeDirect ΑΜ-Θ, Παναγιώτης Μπαρδάκης.

Η αρχή έγινε με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του FoodEducators και μείνετε συντονισμένοι για επόμενες διαδικτυακές ενημερώσεις, καθώς και διά ζώσης εκπαιδεύσειςκατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.