Με έγγραφό της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης , εκφράζει την διαμαρτυρία της προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη , τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και την πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων για την απόρριψη αιτήματος μετάθεσης αστυνομικού υπαλλήλου παρότι πρόκειται για τρίτεκνη και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή της στις αντίστοιχες  ευεργετικές διατάξεις.

ΠΡΟΣ:  1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη

  (Διαμέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)  

2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. ΜΑΛΛΙΟ Δημήτριο

                    (Διαμέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 

               3) Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

 

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. : 131/2024

ΘΕΜΑ: « Καταστρατήγηση των Διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/2003  »

             κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ

Με το παρόν έγγραφο, ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, απευθυνόμαστε σ΄εσάς προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε μία κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τριτέκνου μέλους μας που πραγματοποιήθηκε σε βάρος του,  από το – εκ του άρθρου 13 παρ. 3 εδαφ. α του Π.Δ. 100/2003 προβλεπόμενο – Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων, κατά την  πρόσφατη συνεδρίασή  του την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.

Συγκεκριμένα, το μέλος μας υπέβαλλε εγκαίρως και εντός των προβλεπομένων προθεσμιών αίτημα μετάθεσής του από την Δ.Α. Ροδόπης (όπου υπηρετεί)  στην Δ.Α. Λάρισας (όπου είναι ο τόπος   συμφερόντων της), κάνοντας χρήση των  διατάξεων του άρθρου 12 παρ. 8 του Π.Δ. 100/2003, σύμφωνα με τις οποίες ρητά ορίζεται ότι : «  Οι αστυνομικοί δύνανται, με εξαίρεση τους νεοπρο-αχθέντες Αρχιφύλακες (άρθρο 15), να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης, ακόμα και όταν δεν έχουν προκηρυχθεί κενές, προς κάλυψη, θέσεις του βαθμού τους με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), για την περιοχή μετάθεσης του τόπου συμφερόντων τους, ανεξάρτητα εάν έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, εφόσον υπάγονται σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

α. πολύτεκνοι,

β. έχοντες μέλος της ιδίας οικογένειας με αναπηρία 67% τουλάχιστον ή με αναπηρία Α.ΜΕ.Α.

γ. έχοντες τρία (3) τέκνα.

Επί των αιτήσεων αυτών αποφαίνεται το αρμόδιο όργανο, βάσει κοινωνικών και υπηρεσιακών κριτηρίων. Οι αιτούντες αστυνομικοί δύνανται να μετατεθούν κάνοντας χρήση των διατάξεων της παρούσας παραγράφου μόνο μία φορά».

 

 

 

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, το αίτημα της συναδέλφισσάς μας εξετάσθηκε και απορρίφθηκε (για λόγους που ούτε καν της γνωστοποιήθηκαν), παρότι η ίδια πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή της στις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος και παρότι στη Δ.Α. Λάρισας υπάρχουν  18  κενές οργανικές θέσεις του βαθμού της (όπως έχουμε πληροφορηθεί). !!!!!!

Κατόπιν τούτου, η συναδέλφισσά  μας κατά τα προβλεπόμενα και εμπρόθεσμα άσκησε το δικαίωμά της για προσφυγή κατά της υπ΄αριθ. 1647/24/1445927 από 13-07-2024  Διαταγής του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού/ Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/ Τμήμα Κατωτέρου Αστυνομικού Προσωπικού/ Γραφείο 1.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το μέλος μας και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να επιτευχθεί  η αποκατάσταση της νομιμότητας με την  ακύρωση αυτής της άδικης- μη νομότυπης απόφασης.

 

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

θεωρούμε δεδομένο ότι συμφωνείτε μαζί μας , πως κανείς από εμάς τους Έλληνες πολίτες δεν έχει το δικαίωμα να «κλείνει τα μάτια»  στο ιδιαίτερα μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που δυστυχώς συνεχώς γιγαντώνεται στη χώρα μας, δημιουργώντας αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια του Έθνους μας.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, αντιλαμβανόμενες τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια της χώρας μας η αυξανόμενη υπογεννητικότητα και προκειμένου να μην αφανιστεί το Έθνος μας, ορθώς προσανατολίζονται στην άσκηση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο για να στηρίζουν και να επιβραβεύουν ζευγάρια τα οποία  επιδεικνύοντας υψηλό εθνικό φρόνημα,  κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό της Ελλάδας μας και έτσι τολμούν να  τεκνοποιήσουν τρία, τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά, γνωρίζοντας  τις θυσίες (οικονομικές και προσωπικές) στις οποίες θα χρειαστεί να υποβληθούν οι ίδιοι για την ανατροφή των τέκνων τους.

Σ΄ αυτά ακριβώς τα πλαίσια, η Ελληνική Πολιτεία θέσπισε και τις ευεργετικές διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/2003 με τις οποίες προβλέπεται το κατ΄ εξαίρεση δικαίωμα μετάθεσης των τρίτεκνων αστυνομικών  στον τόπο συμφερόντων τους, αποφασίζοντας έτσι  – έστω καθυστερημένα και μετά από μεγάλους αγώνες του Αστυνομικού Συνδικάτου-  να στηρίξει επιτέλους και να επιβραβεύσει τις οικογένειες των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίες παρά την οικονομική ένδεια των αστυνομικών υπαλλήλων, τολμούν και φέρνουν στη ζωή τρία παιδιά γνωρίζοντας αλλά παραμερίζοντας το γεγονός ότι  προκειμένου να τα αναθρέψουν και να καλύψουν  έστω τις βασικές τους ανάγκες, οι γονείς αστυνομικοί θα χρειαστεί όχι μόνο να κάνουν μεγάλες οικονομικές θυσίες, αλλά και να βιώσουν την υπέρμετρη σωματική κόπωση και καταπόνηση εξαιτίας των ιδιαίτερων και σκληρών απαιτήσεων του επαγγέλματός μας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης συμμετείχαμε σε όλους αυτούς τους διαχρονικούς συνδικαλιστικούς αγώνες στο πλευρό της  Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να θεσπιστεί  η συγκεκριμένη ευεργετική διάταξη για τους τρίτεκνους αστυνομικούς και δεν θα  επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει καμία «έκπτωση» στην εφαρμογή των θεσπισμένων εργασιακών δικαιωμάτων  των μελών μας, για να υπηρετήσει οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

είναι γεγονός ότι τόσο εσείς οι ίδιοι, όσο και όλοι εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί , αλλά ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας μας , συμφωνούμε ότι είναι αδιαμφισβήτητη ανάγκη να ενισχυθεί στο έπακρο το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας εύλογα λοιπόν αναρωτάται : Πώς άραγε μπορεί να  προχωρήσει η αναβάθμιση του κοινωνικού προσώπου  της Αστυνομίας προς τους Έλληνες πολίτες, αν η Ηγεσία μας επιτρέπει να   καταστρατηγούνται  σε βάρος του ίδιου του αστυνομικού προσωπικού      – και μάλιστα σε βάρος μίας αστυνομικού μητέρας τριών τέκνων – οι με κοινωνικό πρόσημο θεσπισμένες από την Ελληνική Πολιτεία ευεργετικές διατάξεις,  οι οποίες  προβλέπουν ρητά το δικαίωμα των τριτέκνων για κατ΄εξαίρεση μετάθεσή τους στον τόπο συμφερόντων τους με κοινωνικά κριτήρια…..

 

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

απευθυνόμαστε σ΄εσάς που εκ του ρόλου σας ορίζεστε τόσο ως θεματοφύλακες της πιστής τήρησης των Νόμων και Διαταγμάτων του Κράτους μας, καθώς επίσης ως υπεύθυνοι για τον έλεγχο αυτών που παραβιάζουν τους νόμους, και ευελπιστούμε να  εξετάσετε θετικά το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας για την εκ μέρους σας εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε να διασφαλίσετε την αποκατάσταση της νομιμότητας με την ικανοποίηση της Προσφυγής που υπέβαλλε το μέλος μας κατά της υπ΄αριθ. 1647/24/1445927 από 13-07-2024  Διαταγής του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού/ Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/ Τμήμα Κατωτέρου Αστυνομικού Προσωπικού .

 

 

 

                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος