Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τελέστηκε ο επίσημος Αγιασμός  από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κκΠαντελεήμονα για τη νέα σχολική χρονιά.

Παρόντες η αναπληρώτρια δντρια Περιφερειακής εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου, η Κατερίνα Σαραφίδου προισταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Σουλιώτης Κωνσταντίνος.

“Στα σχολεία κρύβεται το μέλλον” είπε η Μαίρη Κοσμίδου Αναπληρώτρια διευθύντρια περιφερειακής εκπαίδευσης ΑΜΘ, ένα μέλλον που θα το δούμε να αναπτύσσεται, να δημιουργεί, να μορφοποιείται και να μας γεμίζει ελπίδα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς καλωσόρισε τους νέους μαθητές, ευχήθηκε στους γονείς υπομονή και κουράγιο για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Δημιουργική και αποτελεσματική σχολική χρονιά ευχήθηκε ο δήμαρχος Κοοτηνής Γιάννης Γκαράνης , με τις σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες για να υποδεχτούν τους μαθητές.

“Ενισχυμένη η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πολλούς νεοδιοριζόμενους και με μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών σε σχέση με προιγούμενες χρονιές” σύμφωνα με την προισταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης Κατερίνα Σαραφίδου.

“Να κάνετε δύο φίλους αυτή τη χρονιά, τον Θεό και τα βιβλία” είπε ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας , ενώ σχολίασε και την απόφαση του υπουργείου για περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων σε ώρες μαθημάτων.