O συνδυασμός Επανεκκίνηση στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, του Ντίνου Χαριτόπουλου σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η δημοτική αρχή ερώτηση συμβούλου της παράταξή της σχετικά με τους εργαζόμενους μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ, τονίζοντας ότι υπήρξαν ανακρίβειες, σκόπιμες διαστρεβλώσεις και  παραποιήσεις των αντικειμενικών δεδομένων.
ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ:
Κακός …. σύμβουλος του Δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών η ανασφάλεια
Κατά την πρόσφατη, 4η Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών , ο Δήμαρχος αφού εισήγαγε κατευθυνόμενη ερώτηση συμβούλου της παράταξής του και εργαλειοποίησε τους εργαζόμενους μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ στο Δήμο, κατέφυγε σε συνεχείς ανακρίβειες, σκόπιμες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας και σε παραποιήσεις των αντικειμενικών δεδομένων.
– Αρχικά εντελώς εκτός πνεύματος της ερώτησης ισχυρίστηκε ότι ο πρώην Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με θέμα τους εργαζόμενους μέσω προγράμματος 55 – 67 της ΔΥΠΑ, ενώ η επιστολή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης με Αριθμ. Πρωτ. 6159/8/8/2024 στάλθηκε στον ίδιο τον Δήμαρχο και απλώς κοινοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για λόγους τυπικούς, όπως γίνεται και με όλα τα έγγραφα.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι με την επιστολή αυτή κινδύνευσαν οι εργαζόμενοι του ίδιου προγράμματος ενώ ήξερε πολύ καλά ότι με την αποδοχή από τον Δήμο της ΑΠ 22/2024/000110163595-11/.03/2024 απόφασης ένταξης του ΚΠΑ2 ΔΥΠΑ Σαπών,  κανένας εργαζόμενος από αυτούς δεν κινδύνευε, αφού ήδη είχαν ήδη ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα.
Ακολούθως απέφυγε να δεχθεί μπροστά σε όλους ότι η παράταξή μας ψήφισε θετικά για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα που αφορά στην πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα της ΔΥΠΑ.
Συνεχίζοντας τις ανακρίβειες ανέφερε ότι ο Δήμος δεν επιβαρύνεται καθόλου από το πρόγραμμα αποφεύγοντας να πει ότι στον Δήμο θα κοστίσει εκτός της επιδότησης της ΔΥΠΑ το ποσό των 85.000 ευρώ ετησίως, κάτι για το οποίο συμφώνησε η παράταξή μας και το στήριξε από την πρώτη στιγμή προκειμένου να εργαστούν άνεργοι συνδημότες μας.
Απέφυγε επιμελώς να παραδεχθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2024 οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών είναι αυξημένοι κατά 1.250.000 και αυτό ύστερα από αγώνες της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, καθώς και ότι σε σχέση με το παρελθόν για να προσληφθεί κάποιος άνεργος, δεν χρειάζεται πλέον 12 μήνες παρατεταμένης ανεργίας, αλλά έστω και μια μέρα ανεργίας, κάτι που αυξάνει την προσφορά εργασίας και σε σχέση με την διπλάσια πλέον χρηματοδότηση του Δήμου από τους ΚΑΠ, διευκολύνθηκε κατά πολύ η διοίκηση να προσλάβει 20 ανέργους 55-67 ετών, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει στο παρελθόν.
Δεν μπορεί όπως φαίνεται ο δήμαρχος να δεχθεί ή και να κατανοήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης και μάλιστα του 49% να ζητά στοιχεία που αφορούν την λειτουργία του Δήμου.
Γιατί τόση ανασφάλεια;
Γιατί τόσες ανακρίβειες;
Γιατί τόσος φόβος;
Γιατί αυτή η αγωνία;
Γιατί τόσες ανεπίτρεπτες μέθοδοι;
Γιατί όλη αυτή η προσπάθεια παραπλάνησης, μέσα στην συνεδρίαση, του κοινού που παραβρέθηκε αλλά ακόμη και των συμβούλων της παράταξής του;
Πρέπει να καταλάβει μια για πάντα ο δήμαρχος ότι ως παράταξη έχουμε δικαίωμα να ζητάμε στοιχεία και ότι αυτός ως διοίκηση έχει υποχρέωση να τα παρέχει.
Όλα τα άλλα είναι μεθοδεύσεις και τακτικισμοί που καταδεικνύουν σκοπιμότητες και ανασφάλειες.
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ