Λατρεύουν τη φύση και κυρίως τα Ελληνικά βουνά, έτσι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία βρέθηκαν στην περιοχή της Ροδόπης με σκοπό να την εξερευνήσουν.

Εξι Βούλγαροι τουρίστες ήρθαν στην Θράκη με σκοπό να πατήσουν στα υψηλά σημεία της νότιας Ροδόπης. Με προορισμό τους βράχους της Μαρώνειας και των Πετρωτών τρείς άντρες και τρείς γυναίκες με κατάλληλη ενδυμασία σκαρφάλωσαν και φωτογραφήθηκαν με φόντο τα όμορφα καταπράσινα δάση.

Σημαντικό ότι διαθέτουν ηλεκτρονική σελίδα , κάνουν τις ανάλογες αναρτήσεις για τις  ομορφιές της Θράκης , δίνοντας έτσι  την ευκαιρία στους συμπατριώτες τους να αποκτήσουν ενδιαφέρον για παρόμοιες επισκέψεις. Δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου  που υπάρχει στην κορυφή του βράχου των Πετρωτών , όπου προσκύνησαν με κατάνυξη, ενώ το πρόγραμμα τους περιελάμβανε  επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας.

Στο διάλειμμα της  πεζοπορίας ανοίγουν κάποιο μπουκάλι με κρασί , για να παντρέψουν τη γεύση με τις μυρωδιές και τους φυσικούς ήχους του περιβάλλοντος.

Τους συνάντησε στην διαδρομή  ο συντοπίτης μας Πέτρος Γιατζόγλου , λάτρης και ο ίδιος την φύσης τόσο της ορεινής όσο και της παραλιακής ζώνης, στους οποίους έδωσε τις ανάλογες πληροφορίες με  ιστορικά  και μυθικά στοιχεία της περιοχής.