60 αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της Κομοτηνής, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης, της Κω, της Καλύμνου, της Αθήνας και των Χανίων, καθώς και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών πήραν μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Bowling  στην Κομοτηνή, στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis.

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης  Στυλιανίδης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πετυχημένη συνάντηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Κομοτηνή που αναδεικνύει και την συμπεριληπτικότητα αλλά και την ισότητα των ευκαιριών που πρέπει να διασφαλίζουμε σε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Καλωσόρισε την Ελεονώρα Μελέτη από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο  και τον Βουλευτή Επικρατείας Γιώργο Σταμάτη και εξέφρασε την επιθυμία , τέτοιες πρωτοβουλίες να γενικευτούν σε όλο τον Ελλαδικό χώρο με σκοπό να πειστεί η κοινωνία ότι εάν δεν δείχνει ευαισθησία για αυτά τα άτομα , τότε είναι μια κοινωνία ειδικών αναγκών.

Η Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη τόνισε ότι το καλό με αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η ευκαιρία που δίνεται για συνάντηση πολιτικών , τοπικών φορέων έτσι ώστε το σχέδιο δράσης που θα διαμορφωθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό, ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη για την πρόσκληση , ενώ τόνισε την θέληση που υπάρχει από πλευράς της για μια κοινωνία με τεράστια ενσυναίσθηση για όλους τους ανθρώπους.

“Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει δώσει μάχες για την Ροδόπη και η Ελεονώρα Μελέτη έχει ξεκινήσει να δίνει μάχες για την Ελλάδα και πόσο μάλλον για τα άτομα με αναπηρία” είπε ο Γιώργος Σταμάτης Βουλευτής Επικρατείας. Ο ίδιος πριν από πέντε χρόνια ως γενικός γραμματέας είχε υπογράψει ώστε να γίνει στην Κομοτηνή η πρώτη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, που αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για την Θράκη αλλά και γιά όλη την Βόρεια Ελλάδα.