Μόλις 15 λεπτά από την Κομοτηνή η Νέα Πέτρα αριθμεί 26 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι έχουν το προνόμιο να ζουν μέσα στη φύση απολαμβάνοντας την απέραντη θέα της Ροδόπης.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τέλεσαν μνημόσυνο στην εκκλησία του χωριού, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τιμώντας  και φέτος τη μνήμη των προγόνων τους απανταχού Πετρινών που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, την Πέτρα της Ανατολικής Θράκης και εγκαταστάθηκαν σε αυτό το χωριό, ευχαριστώντας τους με αυτό τον τρόπο για την ιστορία , τις παραδόσεις και τις αξίες που τους άφησαν κληρονομιά.

Παρόντες ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Απόστολος Ιωάννου , ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ντίνος Χαριτόπουλος, η αντιδήμαρχος Μαρία Τριφωνίδου ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Περιφερειακός  διευθυντής ΑΜΘ  Ιωάννης Καραμανλής με καταγωγή από τη Πέτρα της Ανατολικής Θράκης. Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί συμβουλοι του δήμου Γιάννης Κυριαζίδης


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού , ενώ το ιστορικό ανέγνωσε η κάτοικος Πόπη Γαλανάκη.