Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα του θέματος της οδικής ασφάλειας στην γεωγραφική περιοχή ευθύνης της, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί κατά το τρέχον έτος μία σειρά από δράσεις που στοχεύουν στην ενεργοποίηση – ευαισθητοποίηση φορέων, επιχειρήσεων, πολιτών και ιδιαίτερα μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο θέμα αυτό.

“Το παράδειγμα της Ορεστιάδας είναι υπόδειγμα οδικής συμπεριφοράς για όλη την Ελλαδα, με τους οδηγούς εδώ και χρόνια να σταματούν στις διαβάσεις για να περνούν με ασφάλεια οι πεζοί” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών της ΠΑΜΘ Ιρφάν Χατζηγενέ , ενώ δεν περέλειψε να σχολιάσει την οδική συμπεριφορά που έχουν  οι ξένοι επισκέπτες όταν εισέρχονται στην Ελλάδα , αποκτώντας αμέσως την οδική συμπεριφορά των ντόπιων οδηγών με αυξημένες ταχύτητες , ξεχνώντας τις νοοτροπίες και τους νόμους της χώρας που ζούν .

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς καλωσόρισε τους καλεσμένους της ημερίδας αναφέροντας ότι στην Ελλάδα τα τροχαία διστυχήματα αποτελούν μάστιγα κατέχοντας μία από τις χειρότερες θέσεις στην οδική ασφάλεια στην Ευρώπη.

Το 2024 ως έτος οδικής ασφάλειας , ξεκίνησε μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις προς τους πολίτες από τον Εβρο μέχρι τη Δράμα.

Απώτερος στόχος είναι η ασφαλής κυκλοφορία και μετακίνησή τους, με ελαχιστοποίηση έως μηδενισμό των οδικών τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ημερίδα για την οδική ασφάλεια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό ενώ πραγματοποιήθηκε κλήρωση 10 σετ εξοπλισμού οδικής ασφάλειας για τους συμμετέχοντες.

Στο τέλος έλαβε χώρα βιωματική εκπαίδευση με γυαλιά προσομοίωσης μέθης.