Εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, προέβη σε σημαντικές παρεμβάσεις μεταφέροντας και τις Ελληνικές θέσεις για την εποχή που έρχεται.
Περιέγραψε τις ευκαιρίες αλλά και τους κινδύνους που φέρνει η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προστατευτεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της δημοκρατίας μας. Για να συμβεί αυτό, είναι αναγκαίο, να υπογραφεί από τα 46 κράτη του Συμβουλίου της Ευρώπης και όσα άλλα το επιθυμούν μια διεθνή συμφωνία που θα θέτει κανόνες στη χρήση της ΤΝ, ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Στην κατεύθυνση αυτή, κατέθεσε προτάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων, την διεθνή καθιέρωση ηθικών κανόνων εφαρμογής σε παγκόσμιο επίπεδο και την προστασία της κυριαρχίας του ανθρώπινου παράγοντα στη λειτουργία των κοινοβουλίων. Επίσης, ειδική αναφορά έκανε στο ρόλο των Κοινοβουλίων που παράλληλα με την αξιοποίηση της ΤΝ οφείλουν να κατοχυρώσουν τον κυρίαρχο ρόλο του Βουλευτή που εκτός από τη νοημοσύνη αξιοποιεί και την ανθρώπινη συνείδηση για τη διαμόρφωση των νομοθετικών αποφάσεων.
Το συμπέρασμα της Επιτροπής ΑΙ του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η ανάγκη να συνεχιστεί η συλλογική προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να συνεργαστούν, όσο το δυνατό περισσότερα κράτη, για τη διαμόρφωση και ψήφιση μιας πολυμερούς συμφωνίας που προωθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης και σε άλλα κράτη που θα διαμορφώνει κατευθύνσεις και για τους εθνικούς νομοθέτες.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο Βουλευτής, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και για άλλα θέματα με τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΣτΕ, Ισπανού πολιτικού, Pablo Hispan, καθώς και τους επικεφαλής της Αρμενικής Αντιπροσωπείας, Vladimir Vardanyan και Arusyak Julhakyan.