Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προτείνονται στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις θέσεις των επτά νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Πρόκειται για τους εξής: Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1977 . Είναι καθηγητής στο  στο ΠΑΜΑΚ , λέκτορας του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , και από το Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα είναι υποδιοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας . Από το 2008 έως το 2013 εργάστηκε ως ΠΔ/407  ασκώντας αυτοδύναμη διδασκαλία σε διάφορα πανεπιστήμια και Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Ροδόπη ,σε αναμονή φαίνεται ότι βρίσκονται οι Βούλα Ελευθεριάδου και ο Μεχμέτ Εμίνογλου για την κάλυψη κάποιας θέσης στον χώρο της υγείας.