Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επικεφαλής εταίρος του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood και το Εργαστήριο Υγειονομικής Μηχανικής, Ποιότητας Νερού και Αποβλήτων, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα: “Αρδευτικό νερό: ποιότητα, επιπτώσεις από την αγροτική δραστηριότητα, αξιοποίηση και σύγχρονες μέθοδοι”.
Ο Γιάννης Αμαραντίδης Project Manager του κόμβου DigiAgriFood τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα του αρδευτικού νερού απασχολεί τον αγροτικό κόσμο, με τα επόμενα σεμινάρια από το 2025 να αφορούν την αξιοποίηση του εδάφους , την φυτοπροστασία και εντομολογία , αλλά και θέματα που απασχολούν τους αγρότες.
“Χρειάζεται κοινή γνώση για το τι ακριβώς χρειάζονται οι αγρότες, ενώ οι ίδιοι θα πρέπει να καταλάβουν τι ενοούμε με την κυκλικότητα στο νερό” αναφέρει η καθηγήτρια Πολυτεχνικής του ΔΠΘ Ιφιγένεια Γκάγκαλου, γιατί βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο όπου τα αποθέματα σε νερό μειώνονται, ενώ θα πρέπει να βρεθούν οι προσαρμοστικές κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.