Tο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, Αυτή τη φορά με μια συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου.
Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα, μετά από την παρουσία της για 7η χρονιά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, τη συλλεκτική συναυλία στο Six D.o.g.s, αλλά και την πιο πρόσφατη εμφάνισή της στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, παρουσίασε ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης βασισμένο στην πρόσφατη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον δίσκο “Αλληλογραφία”, αλλά και με άλλους 5 προσωπικούς δίσκους στις αποσκευές της. Εστησε μια παράσταση συναισθηματικής ροής και βαθιάς ακρόασης με παλιά, νεότερα και ολοκαίνουρια, ακυκλοφόρητα τραγούδια. Από τους μεγάλους συνθέτες της Ελλάδος, μέχρι τους Portishead και από τα παραδοσιακά τραγούδια της Λέρου, έως τους σύγχρονους τραγουδοποιούς, η Μαρία Παπαγεωργίου δένει χιαστί τις ιστορίες, δημιουργώντας το προσωπικό της μουσικό σύμπαν.

Μαζί της:
Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο
Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο
Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες

Συμμετέχει το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Ακούστηκαν ποιήματα και κείμενα των:
Νίκου Γκάτσου, Κικής Δημουλά, Χάρη Μιχαλόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Σπύρου Κιοσσέ, Μίλτου Σαχτούρη, Pablo Neruda, Γιάννη Ρίτσου, Ναζίμ Χικμέτ, Μενέλαου Λουντέμη.
Απήγγειλαν οι:
Άννυ Μαχαιροπούλου
Γιώργος Κουκαλιώτης
Ελένη Αποστολίδου

Σκηνικά-Κοστούμια:
Γιάννης Καραγκιουλμέζης

Μουσική κατά τη διάρκεια της προσέλευσης του κοινού:
Γιώργος Κελεσίδης.