Την βραδιά της παραδοσιακής αποκριάς στην Κομοτηνή που οργάνωσε ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία της Κομοτηνής, εκτός από το να ακούσουν την επίκαιρη σάτιρα, να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές γεύσεις που ετοίμασαν οι σπουδαστές της Πειραματικής Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτησης Κομοτηνής.

Στα μαγειρικά σκεύη παρασκευάστηκαν, λαλαγγίτες(Θρακιώτικες κρέπες γεμάτες με ντόπια φέτα και μέλι), Θρακιώτικοι λουκουμάδες, κολοκυθένιος τραχανάς και γιουφκάδες με φέτα, ενώ η σχολή δέχτηκε την πρόσκληση από τον σύλλογο Εβριτών και τον πρόεδρο Χρήστο Χατζηπέμου, με αποτέλεσμα να παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην φετινή αποκριάτικη εκδήλωση.

Οπως επισημαίνει ο αρχειμάγειρας Chef Αναστάσιος Αρουτσίδης, εκπαιδευτής των σπουδαστών της σχολής, η τοπική γαστρονομία της περιοχής έχει μεγάλο πλούτο, και μέσα από την σωστή ανάδειξή της , μπορεί να προκύψει ο γαστρονομικός τουρισμός.