Στην ασφυκτικά γεμάτη Αποθήκη 1 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί σε Αν. Μακεδονία και Θράκη συνοδευόμενος από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος.
Η προσέλευση στη συγκέντρωση, που είχε τίτλο «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», επιβεβαίωσε αφενός την ανησυχία των ανθρώπων του μόχθου για την παρουσία και δράση των ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή τους, αφετέρου την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν την πολιτική της εμπλοκής που εκθέτει τον λαό σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Αλλά ταυτόχρονα και τη μεγάλη αγανάκτηση που πυροδοτούν τα λαϊκά προβλήματα που διαρκώς διογκώνονται σε μια οικονομία που αντέχει θηριώδεις δαπάνες για πολεμικούς σκοπούς όχι όμως την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.
Τη συγκέντρωση άνοιξε η Νίκη Δραμανίδου, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε: «Βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο, λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο του λιμανιού που χρησιμοποιούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί για να ξεφορτώνουν χιλιάδες τόνους πολεμικού υλικού και να το προωθούν μέσω οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου είτε απευθείας στην Ουκρανία για να συνεχίζουν να μακελεύονται οι λαοί “για τ’ αφέντη το φαΐ” είτε σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για τις ανάγκες των ΝΑΤΟικών ασκήσεων – πρόβες γενίκευσης του πολέμου όπως τις χαρακτηρίσαμε. Βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο, λίγα μόλις μέτρα και από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης που τα τρένα σφυρίζουν μόνο για το “ΝΑΤΟ Εξπρές”, ένας χώρος που έγινε συμβολικά το επίκεντρο των πρωτόγνωρων και για την πόλη μας κινητοποιήσεων για να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα των Τεμπών, για να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τα κέρδη που όσο κυριαρχούν γεμίζουν τις ζωές μας καθημερινά με νέα “Τέμπη”.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η συγγραφέας – δημοσιογράφος Σωτηρία Μαραγκοζάκη και ο ζωγράφος Αθηνόδωρος Ταρσούδης.