Aνακοινώθηκαν τα ονόματα που αποτελούν την επιτροπή για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Ελευθερίων 2020 , που φέτος προβλέπονται σε μεγαλύτερο βαθμό αφού συμπληρώνονται  100 χρόνια από την ενσωμάτωση της περιοχής μας στον εθνικό κορμό. Ετσι πρόεδρος ορίζεται η μέχρι τώρα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μενεσελίδου  και μέλη ο Δημήτρης Πολιτειάδης , η Νατάσα Λιβεριάδου η Αρτεμις Τσολάκη και η Χριστίνα Σόφτα. Από τη επιτροπή απουσιάζουν ονόματα εκτός θράκης με Πανελλήνιο κύρος και γιατί όχι κάποιος που θα μπορούσε να είχε οριστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής όλων των εκδηλώσεων. Η Σοφία Μενεσελίδου έχει γνώσεις και εμπειρία στον Πολιτιστικό Τομέα εξαιτίας της πολύχρονης παρουσίας της στο ΔΗΠΕΘΕ, ένα θέατρο που έχει ανεβάσει δεκάδες παραστάσεις , αλλά που έχει σχολιαστεί για την έλλειψη επαγγελματικής σκηνής και παραγωγής.  Η Νατάσα Λιβεριάδου από την μεριά της  τα έχει καταφέρει περίφημα  αφού στις μέρες της υπάρχει πολιτιστική εκδήλωση σχεδόν κάθε ημέρα, έχει δημιουργήσει και διατηρήσει πολιτιστικούς θεσμούς όλο το χρόνο και συνεχίζει με ζήλο την παρουσία της στην ΔΚΕΠΠΑΚ. Ο Δημήτρης Πολιτειάδης έχει συνδέσει δυστυχώς το όνομά του με την οικονομία  και η παρουσία του στην επιτροπή πιθανόν να δημιουργεί συνθήκες φρεναρίσματος στα έξοδα των εκδηλώσεων μικρών και μεγάλων. Οπως αναφέρθηκε και στην αρχή απουσιάζει ένα καλλιτεχνικό όνομα από την επιτροπή που θα είχε την ευθύνη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εκδηλώσεων, και όχι απλά οργάνωση και διεκπεραίωση.  Πάντως θα πρέπει στις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστές και οι προθέσεις για το κόστος των εκδηλώσεων και τα πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη η διοίκηση να ξοδέψει γιατί ως γνωστόν για να γίνει κάτι όμορφο και καλό,  χρειάζονται δύο πράγματα, γούστο και λεφτά , και από τα δύο ,  σημαντικότερο είναι το γούστο.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την επιτροπή των Ελευθερίων 2020.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  σε όλη  τη διάρκεια του 2020 και οι φορείς υλοποίησής τους θα είναι ο Δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

Προκειμένου, λοιπόν, να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις  και συνθήκες πανηγυρικού εορτασμού, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, προβαίνει στις εξής ενέργειες:

Συστήνει, κατ’ αρχάς, μια επιτροπή με συντονιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, η οποία θα σχεδιάσει δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και θα συγκεντρώσει  προτάσεις φορέων, συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών και θα καταρτίσει μέχρι το τέλος του 2019 το τελικό προτεινόμενο σχέδιο.

Η σύνθεση της επιτροπής αυτής έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Σοφία Μενεσελίδου.

            Μέλη: Δημήτρης Πολιτειάδης.

                       Αναστασία Λιβεριάδου.

                       Άρτεμις Τσολάκη.

                       Χριστίνα Σόφτα.   

Παράλληλα, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συστήσει μια διαπαραταξιακή επιτροπή υπό την Προεδρία του, στην οποία θα συμμετέχει και η Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής. Στην επιτροπή αυτή  θα κατατεθεί το τελικό πρόγραμμα του εορτασμού προς έγκριση.