Τον ετήσιο χορό τους διοργανώνουν τα μέλη του Συλλόγου των Απανταχού Κιζαριωτών το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 21:00 στην πλατεία του χωριού που αριθμεί περίπου 30 μόνιμους κατοίκους. Μέσα από τον χορό, αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Παρασκευή Ελευθεριάδου, προσπαθούν να ξανασμίξουν, να ζωντανέψουν την παράδοση και να ανανεώσουν τους δεσμούς τους.

Εκτός όμως από αυτές τις παραδοσιακές συναντήσεις η πρόεδρος του συλλόγου βλέπει την περιοχή να έχει πλεονεκτήματα μιας που βρίσκεται δίπλα στο φράγμα Ιασίου που αποτελεί φυσική απόλαυση για τους επισκέπτες.

Επίσης προτείνει μια κοινή δράση από τα Ποντιακά Σωματεία της Ροδόπης με σκοπό την οικονομική στήριξη για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Ευγενίου στη Ρωμανία.