Με την συνεδρίαση του έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη 9/10 αναμένεται η ξακάθαρη θέση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου για το χρυσό. Οι υπόλοιπες παρατάξεις ζητούν την επικαιροποίηση της απόφασης κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης εταιρειών χρυσού στην περιοχή, κάτι που ο κ. Χρήστος Μέτιος όπως είπε στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο δεν το θεωρεί αναγκαίο , αφού όπως είπε δεν έχει αλλάξει κάτι από την προηγούμενη απόφαση. Δεν μένει παρά να φανεί αν επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση, η οποία δεν είναι ικανοποιητική στο υπόλοιπο σώμα και στους κατοίκους της Ροδόπης. Πρέπει λοιπόν από τη μία να μην φανεί απέναντι στην κεντρική εξουσία , από την άλλη όμως θα πρέπει να δείξει ότι είναι εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας στην κεντρική κυβέρνηση και όχι το αντίθετο.

Τ α θέματα που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό συμβούλιο είναι τα παρακάτω:

Επικαιροποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης στην περιοχή μας εταιρειών για εξόρυξη και απόληψη χρυσού.
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Νησί της Σαμοθράκης με θέμα τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε πολίτες και επιχειρήσεις από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού.

Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας στο Υψάριο Θάσου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα στην Περιφέρειά μας .

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση για συγκρότηση επιτροπής οργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου τμήματος της Θράκης στο Ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς.

Εισηγητές: Των ανωτέρω θεμάτων οι κ.κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.
Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 106 /2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ που αφορά την παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων στην Κομοτηνή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Λευκή Νύχτα 2019», ως προς την ημερομηνία της διοργάνωσης «Λευκή Νύκτα 2019».
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης.