Την εφαρμογή ενός πλάνου διετίας με ενέργειες και έργα σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων σταθερότητας και σταδιακής ανάπτυξης του αγροτικού κεφαλαίου της Ροδόπης , πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στη διάρκεια συνάντησής τους, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στην έδρα της ΠΕ, στην Κομοτηνή.
Στις δυνατότητες και προοπτικές του αγροτικού τομέα στην περιοχή, εστίασε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσαλικίδης. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος το συντομότερο δυνατό, σε ειδικότερα τοπικά θέματα που ετέθησαν επιτακτικά στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης. Αυτά είναι :
– η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων,μέσα από την δημιουργία ταμιευτήρων, μικρών και μεγαλύτερων φραγμάτων με στόχο την μείωση δαπανών της αγροτικής παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή διαθέτει περίπου το 40% των υδατικών πόρων σε πανελλήνιο επίπεδο.
-η σύνδεση του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής με την εκπαίδευση και την καινοτομία μέσα από την δημιουργία γεωργικής σχολής, μέσω της παραχώρησης του αμπελουργικού σταθμού έκτασης 300 στρ στην Κομοτηνή, από το ΥΠΑΑΤ. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο υπάρχουν ήδη 100 στρ. αμπελώνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ν’ αξιοποιηθούν με κάθε τρόπο.
– η θέσπισης ορεινής οινοποιητικής ζώνης στη Ροδόπη, κατά τα πρότυπα του Παγγαίου και της Μαντηνείας. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα προσδώσει αναγνωρισιμότητα και πρόσθετη αξία στις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ