Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου “Το Γενέσιον της Θεοτόκου ” ως απόγονοι των εκπατρισθέντων κατοίκων Φαναρίου Σηλυβρίας, παραβρέθηκε και συμμετείχε και φέτος στο πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου , Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού ,που έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στη Ακρόπολη της Σηλυβρίας και στο χώρο όπου υπήρχε πριν τον διωγμό η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος.
Στη Θεία Λειτουργία που ακολούθησε ιερούργησε ο ποιμενάρχης της Μητρόπολης Σηλυβρίας , Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ Μάξιμος συμπαραστατούμενος από ιερείς ,πολυμελή χορό ιεροψαλτών , πλήθος πιστών ,συλλόγων και Θρακικών ενώσεων. Την πόλη της Κομοτηνής τιμησε με την παρουσία της και η προέδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κυρία Λιβεριάδου Νατάσα απόγονος και ίδια των εκπατρισθέντων από τους Δολιώνες Σηλυβρίας γονέων της.
Ακολούθησε προσκύνημα στο χώρο όπου βρισκόταν το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Άγιος Νεκτάριος και επίσκεψη στο Επισκοπείο της Αγίας Μητρόπολης Σηλυβρίας όπου toyw υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ.Μάξιμος προσφέροντας την αγάπη και την ευλογία του στους απογόνους του εκπατρισθέντος κατά τον μεγάλο διωγμό ποιμνίου του , κατοίκους του Μεγάλου Κρανοβουνίου και την ευχή του , για μια νέα συνάντηση.