Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των ενδιαφερομένων φορέων του έργου «EUFEAST – Εορταστικά Μονοπάτια για ένα Βιώσιμο Αύριο».

Το έργο αφορά τον πολιτισμό επισημαίνει η Φελίνα Καζάκου ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ και υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης Ευρωπαικών προγραμμάτων.

Ετσι έχει φτάσει η στιγμή που η ΠΑΜΘ μπορεί να διασφαλίσει επιπλέον πόρους και συνεργασίες προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, με συνεργασίες με άλλες επτά Ευρωπαικές περιφέρειες και σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος, είπε η σύμβουλος της ΠΑΜΘ.

Το σχέδιο αφορά την υλοποίηση μεγάλων φεστιβάλ στην περιοχή, όπου παρά το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα τα τελευταία χρόνια υστερούσε η συγκεκριμένη αναδειξη.

“Πρόκειται για μία δράση που αφορά τις Ευρωπαικές διαδρομές των Φεστιβάλ που έχει στόχο την επένδυση στο πολιτιστικό αποτύπωμα και στους ανθρώπους του πολιτισμού στην ΠΑΜΘ” αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Πολιτισμού & Εθελοντισμού Φανή Μπαχαρίδου.

“Εκτός από τις δράσεις των συλλόγων και φορέων, επενδύουμε σε Ευρωπαικά προγράμματα, όπως το EUFEAST, που επενδύει σε μεγάλα Φεστιβάλ, ενώ σήμερα εξελίσσεται  μια πρώτη ενημέρωση προς του αντιδημάρχους πολιτισμού και τουρισμού” είπε η αντιπεριφερειάρχης.