Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού από τους αξιολογικούς πίνακες της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, για τον διορισμό υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).
Ο Βουλευτής επισημαίνει στην ερώτηση του πως μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων, 1750 εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, με όλα τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού, μετά από χρόνια προσφοράς και εμπειρίας στη δημόσια εκπαίδευση, κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τους διορισμούς, εξαιτίας ασαφών και συγκεχυμένων οδηγιών του συστήματος για την καταβολή του απαραίτητου παραβόλου των τριών (3) ευρώ!

Οι εν λόγω υποψήφιοι, έχοντας πάρει κωδικό παραβόλου και συμπληρώσει το IBAN, θεώρησαν πως η πληρωμή του έχει δρομολογηθεί μέσω τραπέζης και ως εκ τούτου η αίτησή τους είναι ενεργή και έχει υποβληθεί με επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι αφενός δεν έλαβαν ποτέ ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής και αφετέρου τους δόθηκε αριθμός μητρώου για την αίτησή τους, που επιβεβαίωνε την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επιπλέον, στην ερώτηση τονίζεται η άδικη και αδικαιολόγητη μη προσμέτρηση των 20 μορίων που προβλέπονται για το βασικό πτυχίο της κατηγορίας Π.Ε. 71, καθώς και η μη άθροιση στο σύνολο των μορίων του μεταπτυχιακού τίτλου για την ειδικότητα της Πληροφορικής, που επίσης οδηγεί πολλούς υποψηφίους εκτός των πινάκων αξιολόγησης.

Είναι σαφές πως τη στιγμή, που δεν έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμες προσλήψεις τα τελευταία δέκα χρόνια και ο αποκλεισμός από τους εν λόγω «κλειδωμένους» πίνακες επί της ουσίας σημαίνει για τους απορριπτέους υποψηφίους πως δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, απαιτείται η βούληση όλων των αρμοδίων να ξεπεραστούν προβλήματα και λάθη, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και σε ασάφειες της προκήρυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ