“Aνακύκλωσε και κέρδισε”

Το Followgreen, είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Οι πολίτες ενεργοποιώντας τον λογαριασμό τους στο followgreen.gr/komotini έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης ακολουθώντας τα εξής:

  • εκπαίδευση και ενημέρωση για περιβαλλοντικά ζητήματα, μεθόδους ορθής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και ιδέες επαναχρησιμοποίησης καθημερινών αντικειμένων, μέσα από σύντομα και διασκεδαστικά άρθρα, βίντεο και κουίζ,
  • πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων του Δήμου,
  • καθημερινή ανακύκλωση στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού, αλλά και σε νέα σημεία ανακύκλωσης,
  • σύσταση της πλατφόρμας του Δήμου σε φίλους και συγγενείς.

Οι πόντοι επιβράβευσης εξαργυρώνονται σε προσφερόμενες παροχές – εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή σε σχολεία με τη μορφή δωρεάς, στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Στόχος, είναι μέσω της εν λόγω δράσης να επιτευχθεί η άμεση επαφή των μαθητών με την ανακύκλωση, η δωρεάν προβολή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων, και η επιβράβευση των πολιτών μέσα από την ευαισθητοποίηση τους.