Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΤΑ Πολυχρόνη Γριβέα, με την οποία ζητά να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα της υποστελέχωσης στο ΕΛΤΑ Ιάσμου, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας και τελικά οριστικού κλεισίματος. Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

Κύριε πρόεδρε,

Παίρνω την πρωτοβουλία  να σας ζητήσω να αντιμετωπίσετε άμεσα το επείγον πρόβλημα που αφορά στον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας και τελικά οριστικού κλεισίματος του Ταχυδρομείου Ιάσμου, που για δεκαετίες λειτουργεί στην έδρα του ομώνυμου Δήμου.

Σας ενημερώνω ότι το Ταχυδρομείο αποψιλώθηκε σταδιακά από προσωπικό, προφανώς όχι εν αγνοία της διοίκησης σας, και ενώ ήταν γνωστό ότι μέχρι το τέλος του 2019 συνταξιοδοτείται ο διευθυντής και ένας ακόμη υπάλληλος, δεν κάνατε καμία ενέργεια με αποτέλεσμα να μένει στο κατάστημα μόνο ένας υπάλληλος, για να ασκήσει χρέη διευθυντή, διανομέα και θυρίδας. Η ανησυχία μας είναι έντονη και τα ερωτήματα που εγείρονται σοβαρότατα γιατί αντί να μετακινήσετε προσωπικό ως οφείλατε για να συνεχίσει το ΕΛΤΑ Ιάσμου να λειτουργεί απρόσκοπτα, επιλέξατε να περιορίσετε τη λειτουργία του σε δύο ώρες ημερησίως για την εξυπηρέτηση των πολιτών, δηλαδή επιλέξατε την συρρίκνωσή του.

Σας επισημαίνω, πως οι κοινωνικές επιπτώσεις από έναν τέτοιο σχεδιασμό θα είναι τεράστιες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ιάσμου. Το ΕΛΤΑ εξυπηρετεί όχι μόνο τον Ίασμο αλλά και όλα τα χωριά του ομώνυμου Δήμου. Καλύπτει σήμερα με ποιότητα και χαμηλές τιμές τις ανάγκες όλων των πολιτών του Δήμου Ιάσμου, από τα χωριά του ορεινού και δύσβατου όγκου μέχρι την έδρα του. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του θα σημάνει την επιβάρυνση των πολιτών, καθώς θα υποχρεωθούν να μετακινούνται είτε Κομοτηνή είτε Ξάνθη για να εξυπηρετηθούν. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα δεν θα υπάρχει ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε δύσβατες και απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω είναι επιτακτικό να προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση και επαρκή στελέχωση με προσωπικό, ώστε το ΕΛΤΑ Ιάσμου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Κάθε άλλη σας καθυστέρηση θα εκληφθεί ως ενέργεια για την απαξίωση και το κλείσιμο του ΕΛΤΑ, γεγονός που θα αποβεί σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών της περιοχής.