Για δύο ημέρες τέσσερις ταινίες από το Φεστιβάλ του Καστελλόριζου θα προβάλλονται στην μεγάλη οθόνη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Γιάννης Κυριαζής ανέφερε ότι ξεκινάει κινηματογραφικά το 2020 αφού στους σκοπούς του ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι μόνο το θέατρο αλλά και ο κινηματογράφος. Ετσι στο διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου παρουσιάζονται τέσσερις ταινίες / ντοκιμαντέρ από το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Καστελλόριζου που διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Ειρήνη Σαρίογλου , τόνισε ότι  το φεστιβάλ Καστελλορίζου, είναι από τα μοναδικά φεστιβάλ, τα οποία γεννιούνται, διοργανώνονται και δεν τελειώνουν, καθώς ταξιδεύουν σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και άλλες χώρες και ηπείρους.

 

Στις  10 Ιανουαρίου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «The Silence of Others» (Almudena Carracedo – Robert Bahar, Ισπανία, ΗΠΑ 2018) και «Time to Leave» (Orhan Tekeoglu, Τουρκία 2019), ενώ το Σάββατο 11 Ιανουαρίου οι ταινίες «Heart of Stone» (Claire Billet – Olivier Jobard, Γαλλία 2019)  και «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο» (Ειρήνη Σαρίογλου – Άγγελος Κοβότσος, Ελλάδα).