Η Δημοτική παράταξη ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει ενέργειες και δράσεις στον Δήμο αλλά και στο Πανεπιστήμιο και στην Περιφέρεια για τον εορτασμό ενός αιώνα ελεύθερης Κομοτηνής.

Οι προτάσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ:

Διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου από το Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας και με πρόταση  για 2-3 συγκεκριμένες συμμετοχές. Η πρόταση υιοθετήθηκε και προχωράει.

Δημιουργία λογότυπου που πρέπει να κατακλύσει την πόλη (και τις εισόδους της σε μεγάλες διαστάσεις), έχουμε ήδη πρόπλασμα έτοιμο.

Κάλεσμα στον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο («Μηχανή του Χρόνου») για εκπομπή σχετική με την θρακική απελευθέρωση. Προχώρησαν οι επαφές μαζί του.

Διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής και διάλεξης του κορυφαίου μας ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, κάτι που και πέρυσι το επιχειρήθηκε   ανεπιτυχώς.

Συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και της Αεροπορίας για εντυπωσιακές επιδείξεις στην πόλη, ενδεχομένως και αναπαράσταση της απελευθέρωσης του 1920.

Πρόταση στα επετειακά Ελευθέρια να κληθεί μεταξύ άλλων επισήμων και ο Γάλλος πρέσβης, αφού η χώρα του εἰχε παίξει καθοριστικό ρόλο τότε αλλά και σήμερα είναι ένας πολύ σημαντικός μας σύμμαχος στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Διοργάνωση λογοτεχνικής εκδήλωσης που θα έχει πανελλαδική εμβέλεια . Ευκταία και η συμμετοχή των σχολείων της πόλης.

Θεσμική συμμετοχή και της μουσουλμανικής κοινωνίας, πόσο μάλλον που χάρη στην προ ενός αιώνα ψήφο δύο μελών της άνοιξε ο δρόμος για την ελευθερία.

Δεν είναι τα μόνα που έχουμε σκεφτεί ή προτείνει, όμως αυτά έχουν όλες τις προϋποθέσεις να υλοποιηθούν, εφόσον υπάρχει η βούληση και η τεχνική υποστήριξη. Αναμένουμε να ακούσουμε και τις άλλες παρατάξεις που ακόμη δεν φάνηκαν, ενώ η επετειακή χρονιά προχωράει κι αυτή η συζήτηση ξεκίνησε πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ