Στη κοπή της πίτας της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης παραβρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου καλωσορίζοντας  όλους όσους παρέστησαν το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου  εκφράζοντας την χαρά του για την συνάντησή του με μέλη και φίλους του κόμματος.
Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναδεικνύοντας μείζονα ζητήματα και έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το κλίμα της πολιτικής συναίνεσης που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο κύριος Μητσοτάκης με την από κοινού ψήφιση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας κράτησε λίγα μόνο 24ωρα. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση, σχεδόν μόνη της, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος για τα δημόσια πανεπιστήμια, της εξομοίωσης των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά τα δημοσίων πανεπιστημίων κατ’ επιταγή των…κολεγιαρχών. Κατήργησε την απλή αναλογική και ψήφισε την ενισχυμένη, για να κρατά στα χέρια της το ατού του εκλογικού αιφνιδιασμού με διπλές εκλογές. Όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια μιας πολιτικής που αποδυνάμωσε τις κοινωνικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως η δραστική περικοπή του κοινωνικού μερίσματος, κάτι που ένιωσαν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και η αγορά. Είχε προηγηθεί η καταστρατήγηση των εγγυήσεων προστασίας των εργαζομένων που είχε διασφαλίσει με νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, του θεσμού της διαιτησίας κ.α., δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το πράσινο φως στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για να εκδηλωθούν επιθετικές κινήσεις, όπως σε τράπεζες, ΟΤΕ, Λιπάσματα ΒΦΛ.
Όλα τα παραπάνω οφείλει να τα δει κανείς μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των εξωτερικών μας θεμάτων, όπως οι απειλείς, οι προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την γείτονα. Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση όλων αυτών, η αδράνεια και η παθητικότητα στις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση, η ενδοτικότητα και ο ρόλος του προβλέψιμου στις σχέσεις της χώρας μας με τον διεθνή παράγοντα, οδήγησαν στην αποτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στη μη συμμετοχή στις πολυμερείς συναντήσεις όπως στο Βερολίνο. Γεγονότα που αφήνουν χώρο στην επιθετικότητα της γείτονας.
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι καθημερινά όλο και περισσότερο αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για τις ασκούμενες πολιτικές σε ένα ασταθές και ρευστό διεθνές περιβάλλον. Την ίδια στιγμή η κοινωνία στρέφει με περισσότερη προσοχή το βλέμμα προς εμάς, επιζητώντας να την υπερασπιστούμε. Είναι βέβαιο ότι από δω και στο εξής θα εναποθέτει σε εμάς τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αύριο.
Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα γίνει τον Μάιο του 2020. Οφείλουμε να το κάνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό στις ανάγκες της κοινωνίας συνέδριο, στο οποίο έχουν θέση και ρόλο αριστεροί, σοσιαλιστές, προοδευτικοί, οικολόγοι, δημοκράτες πολίτες. Σε όλους αυτούς χρειάζεται να απευθυνθούμε και να τους καλέσουμε σε συμπόρευση για να διαμορφώσουμε ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο βουλευτής ευχήθηκε σε όλους να έχουν μία καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά γεμάτη υγεία και προκοπή για τον τόπο.