Φωταγωγήθηκε το Δέντρο της ΧΧΙ ΤΘΤ – Γιορτή για τα παιδιά των Στρατιωτικών.

0

Το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων έφτασε και στην ΧΧΙ ΤΘΤ στην Κομοτηνή. Εδώ και μερικά χρόνια πριν τις γιορτές γίνεται η φωταγώγηση του δέντρου στην αυλή της Ταξιαρχίας με πλήθος παιδιών των οικογενειών των στρατιωτικών να περιμένουν την άφιξη του Αηβασίλη. Παρόντες και οι δύο Διοικητές των σχηματισμών της Ροδόπης αλλά και τη στρατιωτική μουσική για τους ανάλογους γιορτινούς ρυθμούς. Χρόνια πολλά στους μάχιμους και στις οικογένειές τους με τις καλύτερες ευχές για τη νέα χρονιά.


Στις 21/12 η δράση “Βοηθήστε μας να… ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας”

0

Το ΔΣ και τα μέλη των Θυγατέρων της Πηνελόπης Chapter 423 Κομοτηνής το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 10:30 μας καλούν να ενισχύσουμε τη δράση τους ενόψει των Άγιων Ημερών που πλησιάζουν.
H δράση ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 14/12 αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

“Βοηθήστε μας να… ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας και να το γεμίσουμε με ευχές κι αγάπη για όσους το έχουν ανάγκη” , αναφέρουν στο μήνυμά τους , με το δέντρο να βρίσκεται στην είσοδο της Βενιζέλου και να περιμένει την “ανταλλαγή προσφορά”.
Όλα τα έσοδα της δράσης θα δοθούν στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων .

0

Μέσα στις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων για ακόμα μια φορά τα κατηχητικά των Ιερών Ναών Καθεδρικού της Θεοτόκου και Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής καλούν όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Εξήντα περίπου παιδιά μέσα από τραγούδια, αφηγήσεις, θεατρικά και ποιήματα θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν το πραγματικό νόημα των ημερών. Γιατί όπως είπε και ο Χριστός στους μαθητές του” Αλήθεια σας λέγω αν δεν αλλάξετε και δεν γίνεται σαν τα παιδιά ,δεν θα μπείτε στην Βασιλεία των ουρανών”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 11″00.

Συνάντηση και ευκαιρία μέσω υποτροφιών για γνωριμία με την Ινδονησία.

0

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου , ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, Ferry Adamhar.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εδραίωσης σχέσεων γνωριμίας, εθιμοτυπίας και διερεύνησης προοπτικών συνεργασίας.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής καλωσόρισε τον Πρέσβη και του παρουσίασε τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξής του. Ο Πρέσβης της Ινδονησίας περιέγραψε τη χώρα του και έκανε εκτενή αναφορά στο εθνικό πρόγραμμα πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται τριμηνιαίες πανεπιστημιακές υποτροφίες σε υπηκόους άλλων χωρών, προκειμένου να γνωρίσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ινδονησίας. Κάλεσε δε μέσω του Δημάρχου τους δημότες της Κομοτηνής να αιτηθούν των υποτροφιών και να έρθουν να ζήσουν στη χώρα του και να γνωρίσουν την εκπαίδευσή της. Ακόμη, οι δύο άνδρες συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς τόσο η Κομοτηνή, όσο, φυσικά και η Ινδονησία, παράγουν μια σειρά από εξαγώγιμα προϊόντα.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το άμεσο μέλλον, ενώ ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα σημείωσε ότι τη συνέχιση της οικοδόμησης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τον Δήμο Κομοτηνής θα αναλάβει ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης για τις εκλογές του ΤΕΕ.

0

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ  προκειμένου να πάρει μέρος στις εκλογική διαδικασία που διεξάγεται αυτές τις ημέρες.  Ο κ. Βεζυργιαννίδης δεν έκρυψε την στήριξή του στον Γιώργο Στασινό και θεωρεί το πρόσωπό του συνεχιστή στη διοίκηση του ΤΕΕ.

Περισσότερος ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος , φέτος στον Ιασμο. Ευχές από τον Οντέρ Μουμίν

0

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, σημειώνει: «Φέτος, ο στολισμός,
η φωταγώγηση και η εν γένει προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, την
μεγάλη θρησκευτική εορτή των χριστιανών συνδημοτών μου, είναι πιο
οργανωμένη, πιο εντυπωσιακή και πλούσια από ποτέ.

Θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες, που κοπιάζουν για αυτό το εντυπωσιακό
αποτέλεσμα. Απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου, για καλά Χριστούγεννα με
υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη στους χριστιανούς συνδημότες μου.»

Η Προεδρική Φρουρά θα φορά την Παραδοσιακή Ενδυμασία της Θράκης.

0

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την διαφύλαξη της εθνικής πολιτισμικής
κληρονομιάς, το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία
με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων,θα  παρουσιάσει
και θα  εντάξει  την Ενδυμασία της Θράκης, στο Αρχείο των Εθνικών Παραδοσιακών
Ενδυμασιών της Προεδρικής Φρουράς την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00,
παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Ενδυμασία θα φέρεται από Οπλίτες τις Προεδρικής Φρουράς, σε επετειακές
εκδηλώσεις ή σε ημέρες μνήμης και τιμής κατά περίπτωση, μετά από έγκριση του
Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας

O Δημήτρης Χαρίτου ανησυχεί για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στις πόλεις της Θράκης.

0

 

Mε αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την ΔΕΠΑ Υποδομών, λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (Ν. 4643/2019) ο  βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου σε δήλωσή του αναδεικνύει την ανάγκη να διασφαλίσουμε ως περιοχή την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου και προς την κατεύθυνση αυτή θα αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα.

Ο κ. Χαρίτου αναφέρει:

Λίγες μόνο μέρες  μετά την ψήφιση του νόμου  Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (Ν. 4643/2019) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας   προχωρά με  fast track διαδικασίες στην προκήρυξη διαγωνισμού (που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020)  για την παράδοση όλων των δικτύων φυσικού αερίου σε ένα  πανελλαδικό ιδιωτικό μονοπώλιο, που δρώντας χωρίς ανταγωνισμό,  θα  περιορίσει την   ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια,  καθώς πλέον αυτό θα αποφασίζει κατά τα συμφέροντά του σε ποιες περιοχές θα πάει το φυσικό αέριο.

Η κυβερνητική αυτή επιλογή θίγει πρωτίστως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου  είχε από καιρό δρομολογηθεί η κατασκευή επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου των έξι μεγαλύτερων πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, και είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου από τη ΔΕΔΑ, με τον πρώτο διαγωνισμό προμηθειών να έχει προκηρυχθεί. Σήμερα αυτός ο σχεδιασμός ανατρέπεται.

Στο εξής γεννώνται  σοβαρά ερωτήματα για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει   την διατήρηση των εγγυήσεων και της χρηματοδότησης που είχε πετύχει ως δημόσιος φορέας η ΔΕΔΑ για την κάλυψη της επέκτασης σε όλες τις περιοχές της ΠΑΜΘ και για την επίτευξη χαμηλού κόστους εγκατάστασης και χρήσης των δικτύων φυσικού αερίου για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Μπροστά σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη θα αναλάβω πρωτοβουλίες ώστε σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και  παραγωγικούς φορείς  να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της περιοχής και βέβαια θα θέσω άμεσα  το θέμα στη Βουλή.

Ο Πανθρακικός δείχνει για άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.

0

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Πανθρακικού με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής καλούνται όλοι όσοι θα παρευρεθούν στην κερκίδα του ΔΑΚ Κομοτηνής το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Πανθρακικού με την Δόξα Γρατινής, να φέρουν μαζί τους είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής για να καλυφθούν ανάγκες των οικογενειών που εξυπηρετεί το Κέντρο.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην είσοδο του γηπέδου, όπου θα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού της πόλης μας για το έργο που επιτελεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής . Εκεί ο κόσμος θα μπορεί να αφήσει τα προϊόντα που θα φέρει μαζί του.

Κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους η διοίκηση του Πανθρακικού  καλεί τον κόσμο να φέρει μαζί του συγκεκριμένα μερικά από τα εξής είδη: γάλατα μακράς διαρκείας, γάλατα εβαπορέ δεύτερης βρεφικής ηλικίας και βρεφικές πάνες (Νο: 2-6), είδη υγιεινής(σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και σφουγγάρια μπάνιου), είδη καθαριότητας και απορρυπαντικά.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του “Μαγεμένου Πάρκου”.

0

Από τη ΔΚΕΠΠΑΚ ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στο πρόγραμμα του Μαγεμένου Πάρκου:
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
Η παράσταση της ομάδας κουκλοθεάτρου της ΧΕΝ “Το Χοντρό Μπιζέλι” που επρόκειτο να παρουσιάσει το έργο «Το μαγικό κουτί της Αριάδνης» ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ λόγω κωλύματος μελών του θιάσου.
Την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα, λόγω της δυσμενούς πρόγνωσης του καιρού, η παράσταση των Dromocosmicas “Muamba” μεταφέρεται από το Μαγεμένο Πάρκο στο αμφοθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου. Πρόκειται για ένα κωμικό show για όλες τις ηλικίες. Μία συγχώνευση μιμικής , μαγικών κόλπων, μουσικής , σχοινοβασίας που θα μας κάνει να ταξιδέψουμε στην ατμόσφαιρα των παλιών παραδοσιακών μικρών περιπλανώμενων τσίρκο.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Η παράσταση των Dromocosmicas “VAGOR & BELLAVITA” που είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ., μεταφέρεται και αυτή στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου.  Το έργο, αναφέρεται στη σχέση που αναπτύσσεται µεταξύ των δύο πρωταγωνιστών δίνοντας έµφαση στην οµαδικότητα, την συνεργασία καθώς και στην εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν, προκειµένου να αντιµετωπίσουν τις καθηµερινές τους δυσκολίες.

1,262ΥποστηρικτέςΚάντε Like
60ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βασίλης Μιχαλολιάκος: H Nέα Δημοκρατία έχει πάρει τα μηνύματά της , έχει βελτιωθεί και...

0
Στη Κομοτηνή βρέθηκε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε αναφορά στη σημασία και τη βαρύτητα των...

Nέο Δ.Σ. στο Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης.

0
Εκλογική διαδικασία και αρχαιρεσία στο Σωματείο Φωτογράφων της Ροδόπης ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια.Στην αίθουσα της Ομοσπονδίας στην Κομοτηνή...

Εννέα άτομα θα φιλοξενηθούν στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης – Οι πρώτες στην ΑΜΘ.

0
Τα εγκαίνια των δύο πρώτων στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης πραγματοποιήθηκαν στο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη Κομοτηνή. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Κομοτηνής που...

Αλληλεγγύη , Εθελοντισμός και προσφορά  από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

0
Μήνυμα αλληλεγγύης , εθελοντισμού και προσφοράς  ανέγνωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Πλατείας Κομοτηνής και κάλεσε όλους...

Φωταγωγήθηκε το Δέντρο της ΧΧΙ ΤΘΤ – Γιορτή για τα παιδιά των Στρατιωτικών.

0
Το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων έφτασε και στην ΧΧΙ ΤΘΤ στην Κομοτηνή. Εδώ και μερικά χρόνια πριν τις γιορτές γίνεται η φωταγώγηση του δέντρου...