Με τις υγειονομικές συνθήκες να πηγαίνουν προς το καλύτερο , αυξάνονται οι πιθανότητες για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Φαναρίου. Μια ιδέα που έγινε θεσμός την καλοκαιρινή περίοδο και συγκέντρωνε χιλιάδες επισκεπτών το συγκεκριμένο τριήμερο στην τουριστική ζώνη της Ροδόπης και που φέτος προσδιορίζεται προς τα τέλη Ιουλίου.

Ακόμη δεν είναι σίγουρη η φετινή διοργάνωση αφού τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν από μέρα σε μέρα και πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης των συναυλιών με τους όρους που θα ισχύουν εκείνη την χρονική στιγμή , για παράδειγμα , εάν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των θεατών έτσι ώστε να κρατούνται οι αποστάσεις , εάν θα μπορούν να είναι όρθιοι ή υποχρεωτικά καθήμενοι, κλπ.

Φέτος σύμφωνα με πληροφορίες του  MARON NEWS  η επιλογή αυτών που θα ανεβούν στη σκηνή θα γίνει από το χώρο του έντεχνου τραγουδιού, καταξιωμένων καλλιτεχνών , με συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις που στην Ελλάδα έβγαιναν συχνά sold out, καλλιτεχνών που δεν αρκούνται μόνο στην ερμηνεία , αλλά στο βιογραφικό τους έχουν συμμετοχές στον ευρύτερο δημιουργικό χώρο.