“Κληθήκαμε να διοικήσουμε τον δήμο και να υλοποιήσουμε το όραμά μας κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες” είπε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατά την έναρξη της ομιλίας του για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής του δήμου Κομοτηνής.

Πανδημία και  ενεργειακή κρίση λειτούργησαν επιβαρυντικά στα οικονομικά του κράτους και των δήμων, με τον δήμο Κομοτηνής να κατορθώνει μέσα σε αυτές τις συνθήκες να διατηρήσει την οικονομική του σταθερότητα και αυτοτέλεια με τα έσοδα να έχουν περιοριστεί και τις ανάγκες να αυξάνονται.

ΑΠΟ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ MARON NEWS

“ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ”.

Η οικονομική σταθερότητα αποτελεί βασική ευθύνη και στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής  , παρά τις αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν την χώρα για περίπου μία δεκαετία.

“ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ”

Η Κοινωνική υπηρεσία και το προσωπικό του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ,βρέθηκαν κοντά σε κάθε συνδημότη που είχε ανάγκη προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του. Η πανδημία δεν αποτέλεσε δικαιολογία προκειμένου να σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να οδηγήσουμε τον δήμο Κομοτηνής σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, επεσήμανε ο Γιάννης Γκαράνης.

 ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

“ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ”.

Ο δήμος Κομοτηνής έχει προχωρήσει στην προετοιμασία σημαντικών έργων υποδομής στον αστικό ιστό της Κομοτηνής  καθώς και στους οικισμούς. Υπήρξε ανταπόκριση σε όλες τις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ και των εθνικών προγραμμάτων , ενώ ωρίμασαν πολλά έργα αιχμής.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε το σχέδιο για την ανάπλαση της παλιάς Νομικής , την επέκταση της περιοχής παρέμβασης του ιστορικού κέντρου , την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς. κλπ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπλαστεί 42 παιδικές χαρές στον Δήμο Κομοτηνής οι οποίες έχουν λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση με το αντίστοιχο σύμφωνο ποιότητας.

Για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτοτέλειας , ο δήμος Κομοτηνής προχώρησε στην προετοιμασία και ωρίμανση για την κατασκευή δύο φωτοβολταικών πάρκων οι φάκελοι των οποίων βρίσκονται προς έγκριση.

“Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ”.

“Είμαστε η διοίκηση που συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και στην ανάδειξή του σε πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης”, είπε συνεχίζοντας ο δήμαρχος Κομοτηνής, με την κατασκευή έργων υποδομής στο παραθαλάσσιο μέτωπο , αλλά και η δημιουργία νέων θεσμών , όπως το διήμερο υποδοχής νέων φοιτητών.

Η αναβάθμιση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έφερε επισκέπτες στην πόλη με τα ηλεκτρονικά μέσα του δήμου να προβάλουν την περιοχή και τις ομορφιές της.

“Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ”.

Από φέτος που επανέρχεται η κανονικότητα στην καθημερινότητα, έχουν αναβαθμιστεί οι εκδηλώσεις με πρόσφατο παράδειγμα τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

ΔΚΕΠΠΑΚ και ΔΗΠΕΘΕ προχώρησαν σε εξυγίανση των οικονομικών τους με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να προσφέρουν πολιτιστικό έργο χωρίς να ζημιώνουν τους δημότες της Κομοτηνής , με έμφαση στη ντόπια καλλιτεχνική δημιουργία.

Το τριήμερο Φεστιβάλ Φαναρίου αποτελεί ένα νέο θεσμό που στοχεύει στην ανάδειξη του Φαναρίου  , αλλά και η καθιέρωση των γιορτών του καλοκαιριού που καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη του δήμου.

Το Φεστιβάλ κιθάρας , η ημέρα της Μουσικής και η γιορτή μπύρας , έχουν ενταχθεί και  καθιερωθεί μέσα στον ιστό της Κομοτηνής.

Το ΔΗΠΕΘΕ στηρίζει την θεατρική παραγωγή και λειτουργεί εργαστήρια θεατρικής παιδείας , αλλά και τον  θερινό κινηματογράφο από το 2020.

Το 2020 προβλήθηκαν 15 ταινίες με 39 προβολές τις οποίες παρακολούθησαν 3686 θεατές.

Το 2021 προβλήθηκαν 19 ταινίες σε 50 προβολές με 5674 θεατές, ενώ το 2022 προβλήθηκαν 16 ταινίες σε 55 προβολές και 7973 θεατές, ενώ στο θερινό θέατρο έγιναν 4 συναυλίες και 14 θεατρικές παραστάσεις.