Για την καλλιέργεια του μύρτιλου , ενημερώθηκαν οι δημότες του Ιάσμου.

0

Μιά πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δημότες του Ιάσμου, την δεύτερη κατά σειρά, με την πρώτη να πραγματοποιείται στον Ασώματο μία μέρα πριν.

Σε διοργάνωση του Δήμου Ιάσμου με την εταιρία «ΥΑΚΑ ΙΚΕ»,  οι υποψήφιοι καλλιεργητές άκουσαν από τους γεωπόνους για τη νέο προιόν  , τους τρόπους ανάπτυξης , και  διάθεσης του καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα καλλιέργεια. Στο τέλος έγιναν ερωτήσεις από τους ακροατές  , δείγμα  ενδιαφέροντος για το μύρτιλο.

VIDEO από την LIVE  μετάδοση του MARON NEWS

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

“Σκοπός σας να υπηρετήσετε τον άνθρωπο και την παράδοση” είπε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, στους Σαρακατσάνους.

0

O αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς του Συλλόγου των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων τελέστηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμωνα στη στέγη του Συλλόγου στην οδό Αγίου Γεωργίου.

“Ξεκινάτε την καινούρια σας χρονιά με σκοπό να υπηρετήσετε τον άνθρωπο και την παράδοση” , και ευλογούμε το έργο του συλλόγου  με τον σημερινό αγιασμό, ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμωνας κατά  τον σύντομο χαιρετισμό του.

VIDEO από την LIVE  μετάδοση του  MARON NEWS

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας η 14η Σεπτεμβρίου.

0

Με την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της  Μικράς Ασίας, πραγματοποιήθηκαν την  Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου της Κομοτηνής  , και μνημόσυνο  στον   Ιερό   Καθεδρικό   Ναό   Ευαγγελισμού   της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων .

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης “Ο Μέγας Βασίλειος” κ. Παναγιώτης Μαυρίδης , ενώ ακολούθησε   Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου  τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη , εκπρόσωπο του  Δημάρχου Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής,  τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Ροδόπης , τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, τις τοπικές αρχές, και εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων .

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου   σε δήλωσή του σημείωσε:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής. Τιμούμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τα θύματα των διωγμών που υπέστη ο ελληνισμός στη Μικρά Ασία, χωρίς όμως αισθήματα ρεβανσισμού και μισαλλοδοξίας.

Ως χώρα και ως λαός εργαζόμαστε σταθερά για την ειρήνη, τη συνεργασία, τη φιλία και την ασφάλεια στην περιοχή. Είμαστε όμως ανυποχώρητοι απέναντι στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα εκ μέρους της γείτονας. Είμαι βέβαιος πως αν πορευτούμε με σύμπνοια και σύνεση δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία απειλή».

VIDEO  από την  LIVE μετάδοση του  MARON NEWS – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Oι δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσης στεφάνων.

Ε.Στυλιανίδης: Το 12% ήταν μία μεγάλη Νίκη όχι μόνο για τις επιχειρήσεις , αλλά και για τους εργαζόμενους και όλη τη Θράκη.

0

Μάχη ως την τελευταία στιγμή έδωσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης για τη διεκδίκηση του 12% μετά από 10 χρόνια κρατικής αδιαφορίας που κορυφώθηκε με την κατάργηση των κινήτρων το 2016 με τις αντισυνταγματικές αποφάσεις Σταθάκη-ΣΥΡΙΖΑ. Ένα νεκρό θέμα αναστήθηκε, ικανοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων της Θράκης. Δυστυχώς όμως όχι τις απαιτήσεις που έχουν παραγραφεί. Κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των υπηρεσιών που μιλούσαν για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, των τεχνοκρατών του κέντρου που αρνούνταν επί χρόνια να σταθούν στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, πολιτικών που αδιαφορούσαν για τη Θράκη και κυρίως επιχειρηματικών ανταγωνιστικών συμφερόντων που δεν ήθελαν να δουν τις επιχειρήσεις της περιοχής μας να επιστρέφουν στο πεδίο του ανταγωνισμού, διεκδικώντας μερίδιο της πανελλήνιας αγοράς.
Μπορεί πριν το καλοκαίρι μετά από μια τιτάνια προσπάθεια πίεσης προς το κρατικό κατεστημένο και μια εντυπωσιακή μάχη στο Κοινοβούλιο να ψηφίστηκε ο νόμος, ωστόσο τίποτα δεν είχε λήξει ακόμα. Το ζήτημα επανήλθε στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα με τις κατάλληλες διορθώσεις. Ακολούθησε όμως μεγάλη αθέατη μάχη στο παρασκήνιο, με στόχο κάποιων να περιορίσουν σε απίστευτο βαθμό τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου μέσα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας άρχισε μια αδιάκοπη μάχη, νύχτα και μέρα, παρεμβαίνοντας σε αρμόδιους υπουργούς και γραμματείς, πιέζοντας, αντιδρώντας και παράλληλα προτείνοντας διορθώσεις, συμπληρώσεις και επιχειρήματα που διαμόρφωνε σε συντονισμό με το έμπειρο πρόεδρο του Συνδέσμου στη Θράκη Χρήστο Γιωρδαμλή το βουλευτή Β’Αθηνών Δ. Καιρίδη και μιας ικανής ομάδας νομικών συμβούλων, ώστε να εξουδετερώνεται κάθε καλόβουλο ή και κακοπροαίρετο αντεπιχείρημα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο. Ήταν όμως πολύ καλύτερο. Ένα νεκρό θέμα αναστήθηκε και η προσπάθεια να διαμορφωθεί μια ΚΥΑ που θα στρέβλωνε απολύτως τη βούληση του νομοθέτη και θα έσβηνε οριστικά κάθε ελπίδα αναχαιτίστηκε. Έγιναν σημαντικές διορθωτικές παρεμβάσεις και διασφαλίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων.
Όπως χαρακτηρίστηκα δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης:
«Αναστήσαμε ένα νεκρό θέμα που κανείς δεν το πίστευε. Δεν τα πετύχαμε όλα, όσα θέλαμε. Πετύχαμε όμως τα πιο πολλά. Ότι απομένει θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα της σοβαρότητας, της συστηματικής και δυναμικής διεκδικητικής προσπάθειας, της τοπικής ενότητας και εντέλει της Ισχυρής Εκπροσώπησης. Το 12% ήταν μία μεγάλη Νίκη όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που το πίστεψαν και δεν έπαψαν να το διεκδικούν, αλλά και για τους εργαζόμενους και όλη τη Θράκη. Ένα χαρακτηριστικό θέμα κρατικής ασυνέπειας και περιφρόνησης προς την ακριτική Θράκη, που εκκρεμεί από το 2010, λύνεται με καθυστέρηση 10 ετών και ενώ έχει μεσολαβήσει και η κατάργηση των κινήτρων από το ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με τις δύο αντισυνταγματικές Υπουργικές Αποφάσεις Σταθάκη. Ευχαριστώ θερμά τους Συνδέσμους, τα Επιμελητήρια και τις Επιχειρήσεις για την μαχητικότητα και την επιμονή τους, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση ανταπόκριση του καθώς και τους συναρμόδιους Υπουργούς, το Χρήστο Σταϊκούρα που κίνησε δυναμικά το θέμα, τον Γιάννη Βρούτση και τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που ανταποκρίθηκαν και φυσικά το Θόδωρο Σκυλακάκη που συνέβαλε αποτελεσματικά ως την ψήφιση της αποσαφηνιστικής διάταξης και την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η Οδύσσεια του 12% μας διδάσκει ότι όταν ξέρουμε ενωμένοι να διεκδικούμε επίμονα, κάτι πετυχαίνουμε, διότι μάχη που δε δίνεται, δεν κερδίζεται».

Για την ιστορία του θέματος και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε επιχειρηματολογήσει στη σχετική συζήτηση της Βουλής τον Ιούλιο του 2020:
«Όλες οι κυβερνήσεις από το 1975 και μετά συνειδητοποίησαν, ότι η αναπτυξιακή ενίσχυση της Θράκης ταυτίζεται με τη δημογραφική της θωράκιση, την οικονομική εξωστρέφεια της εθνικής οικονομίας και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1976 δημιούργησε τις Ειδικές Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) και τα Βιομηχανικά Πάρκα (ΒΙΟΠΑ) και με το ν. 289/1976 θέσπισε δέσμη κινήτρων, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον 370 νέων επιχειρήσεων που θα δημιουργούσαν 27.000 θέσεις εργασίας. Παρά τις όποιες διαχειριστικές αστοχίες, αυτή ήταν η απαρχή μιας πολιτικής που έφερε την πρώτη βιομηχανική ανάπτυξη στη Θράκη.

Την εθνική αυτή πολιτική σεβάστηκαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις με συμπληρωματικές ή διορθωτικές θεσμικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου με τους νόμους 1262/1982 και 1682/1987, η Οικουμενική Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τους νομούς 1892/1990 και 2234/1994, καθώς και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με τη θεαματική βελτίωση των υποδομών και τη συνεπή στήριξη του κινητροδοτικού θεσμικού πλαισίου.

Παρά τις όποιες αστοχίες, η διακομματική και διαχρονική αυτή συνέπεια στο κινητροδοτικό πλαίσιο από το 1976 έως το 2009, δημιούργησε βιομηχανική ανάπτυξη στη Θράκη, συντήρησε χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενίσχυσε δημογραφικά την τοπική κοινωνία και τόνωσε τις εξαγωγές και τη γενικότερη εξωστρέφεια της εθνικής οικονομίας, δημιουργώντας συνέργειες με τις γειτονικές αγορές.

Η δυναμική αυτή διεκόπη βίαια και αιφνιδιαστικά το 2010, όταν σταμάτησε από την Κυβερνηση Γιώργου Παπανδρέου να καταβάλλεται το 12% επιδότησης εργαζομένων και μάλιστα ενώ οι επιχειρήσεις το είχαν ισολογίσει και φορολογηθεί.

Αυτή η αδικία και ο παραλογισμός του Κράτους κορυφώθηκαν το 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές Αποφάσεις Σταθάκη κατήργησε με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο το κίνητρο αυτό για τη Θράκη, αδιαφορώντας πλήρως για τη μοίρα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και για την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η στέρηση αυτής της ρευστότητας είχε ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν, άλλες να μετακομίσουν στις γειτονικές χώρες και άλλες να καθηλωθούν.

Η ανεργία εκτινάχθηκε από το 4% στο 33% και χιλιάδες νέοι άνθρωποι έφυγαν στο εξωτερικό διαλύοντας κυριολεκτικά τις οικογένειές τους. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποδυναμώθηκε δημογραφικά διακυβεύοντας ακόμα και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να νομοθετήσουν το άρθρο 4 της τροπολογίας που συνόδευε το τελευταίο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, δεν επιλύει απλά μία εκκρεμότητα κρατικής ασυνέπειας, ούτε αποκαθιστά την αδικία και την αχαριστία του Κράτους. Κλείνει τους λογαριασμούς του παρελθόντος, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε ένα πιο ασφαλές και καλύτερο μέλλον.

Τη θεσμική βάση για τη διεκδίκηση των αναπτυξιακών κινήτρων τη δημιουργήσαμε από πολύ νωρίς με έξυπνο και διορατικό τρόπο, όταν μαζί με τη Μαριέττα Γιαννάκου προτείναμε στη Συνέλευση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα πρόβλεψη στήριξης των παραμεθορίων, υποβαθμισμένων και διασυνοριακών περιοχών.

Η πρότασή μας υιοθετήθηκε εντέλει στο άρθρο 174 παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις τελευταίες Αναθεωρήσεις με πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συνταγματοποιήσαμε εθνικά αυτή την πολιτική, θεσπίζοντας το άρθρο 106 παρ. 1 του Συντάγματος, που επιβάλλει στο Κράτος τέτοιου είδους περιφερειακές αναπτυξιακές πολιτικές.
Η φαρέτρα των επιχειρημάτων μας ενισχύθηκε, όταν μετά από συνεργασία με τις επιχειρήσεις, πετύχαμε την προηγούμενη άνοιξη τη δικαστική απόφαση 305/2020 του Δ’Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ως αντισυνταγματικές τις «Υπουργικές Αποφάσεις Σταθάκη» των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που καταργούν τα κίνητρα για τη Θράκη.
Η εξέλιξη αυτή ενισχύθηκε με την απάντηση που έδωσε η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Vestager σε ερώτηση που εμείς προκαλέσαμε δια της Ευρωβουλευτού μας Μαρίας Σπυράκη, για το αν επιτρέπεται ή όχι αυτός ο τρόπος κρατικής ενίσχυσης στις παραμεθόριες περιοχές.
Περιμέναμε τακτικά επίσης να παρέλθει η πενταετία, ώστε να παραγραφεί το δικαίωμα και να αποφευχθεί η πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει την επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων για τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων.
Παράλληλα δημιουργώντας μαζί με τις επιχειρήσεις έναν πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης, αναζητήσαμε συγκριτικά επιχειρήματα από ανάλογες εφαρμογές και σε άλλες περιφέρειες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα την Ανατολική Γερμανία που έτυχε ολόκληρη διακριτικής μεταχείρισης μετά την επανένωση με τεράστιες κρατικές ενισχύσεις.
Με όπλο αυτά τα επιχειρήματα και σε απόλυτο συντονισμό με τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αγοράς, αθόρυβα και συστηματικά συντρίψαμε όλα τα επιχειρήματα που επί 10 χρόνια κάποιοι επικαλούνταν.
Στη συνέχεια καταθέσαμε μαζί με το συνάδελφο Βουλευτή της Β´ Αθηνών Δ. Καιρίδη κοινή διεκδικητική επιστολή, συνοδευόμενη από πλήρη φάκελο νομικής και πολιτικής τεκμηρίωσης, προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταϊκούρα με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό. Η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και ο συντονισμός και η επιμονή του Χρ. Σταϊκούρα, μας οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.
Το άρθρο 4 της τροπολογίας αποπληρώνει τις οφειλές του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2010-2015 με συμψηφισμό των παρόντων ή μελλοντικών οφειλών προς το δημόσιο (φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων). Αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν λαμβάνειν και αυτές φυσικά που δεν χρωστούν, αλλά μπορούν να τις συμψηφίσουν με μελλοντικές εισφορές. Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Εργασίας θα ορίσει τις τυπικές προϋποθέσεις. Η κίνηση αυτή εξυγιαίνει πολλές επιχειρήσεις της Θράκης. Δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και άρα τις διευκολύνει να έχουν πρόσβαση σε φθηνές νέες πήγες χρηματοδότησης, τόσο στο τραπεζικό σύστημα, όσο και στα 32 δις που διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Η εξέλιξη αυτή είναι ευθεία και ισχυρή ενίσχυση όχι μόνο της ρευστότητας των επιχειρήσεων, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου. Εξοφλούμε τα χρέη του παρελθόντος για τους εργαζόμενους και θέτουμε τις βάσεις για υγιή ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.
Η κατάργηση του παλαιού τύπου κρατικών ενισχύσεων, συνοδεύεται από την υιοθέτηση μιας νέας αναπτυξιακής φιλοσοφίας, το περιεχόμενο της οποίας θα προσδιορίσει η Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης που θα συντονίσει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόταση αυτή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα θέτει ως θεμέλιο της νέας στρατηγικής την Εθνική Συνεννόηση και αυτό την καθιστά διακομματική και διαχρονική, άρα Εθνική. Αυτό ακριβώς έχει ανάγκη σήμερα η Θράκη μας.
Η Θράκη πρόσφατα στον Έβρο απέδειξε ότι το αξίζει και το δικαιούται, διότι ξέρει να εγγυάται την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος και να προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορα της Ευρώπης.
Σε πρόσφατη μελέτη μου με θέμα «Θράκη: Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, Πρότυπο Εναλλακτικής Οικολογικής Ανάπτυξης» στα ελληνικά και στα αγγλικά εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, επεσήμανα το παρακάτω καταληκτικό και επίκαιρο συμπέρασμα:
«Η Θράκη λόγω της γεωπολιτικής σημασίας και της πληθυσμιακής της σύνθεσης ή θα σηκώσει στην πλάτη της την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας σε ρόλο περιφερειακού Πρωταγωνιστή ή λόγω αδιαφορίας και λαθών του αθηναϊκού κέντρου, θα αποτελέσει το σοβαρότερο εθνικό ζήτημα της χώρας για τα επόμενα χρόνια». Είμαι βέβαιος ότι η τελευταία νομοθέτηση της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου αποτελεί μια αποφασιστική κίνηση προς το πρώτο» ».

Αποκτά 2 οδηγούς ο Δήμος Ιάσμου για τις βάρδιες του ασθενοφόρου.

0

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Οκτάι Γιαλούτς, Σαλήμ Χουσεΐν και την κοινωνικό λειτουργό Αργυρώ Αλεξάνδρου, επισκέφθηκε την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, Ειρήνη Χατζοπούλου.

Μετά την επικοδομητική και αποτελεσματική συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
1. Ο Δήμος Ιάσμου, θα δωρίσει αντιδραστήρια ελέγχου Covid-19, αξίας 20.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
2. Εξασφαλίστηκαν 2 οδηγοί για την 24ωρη λειτουργία του Ασθενοφόρου του ΚΥ Ιάσμου.
3. Εγκρίθηκαν και δημιουργούνται 2 Εξυπηρετούμενα Ιατρεία σε Κοπτερό και Αγίασμα.
4. Άμεσα στελεχώνεται με Παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Ιάσμου.

Απάντησε ο Οντέρ Μουμίν στη κριτική του Κυριάκου Αμούτζα.

0

Γρήγορα ήρθε η απάντηση του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν  στη κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κυριάκος Αμούτζας. “Επικοινωνιακό σόου” είχε χαρακτηρίσει ο Κ.Αμούτζας τον απολογισμό των πεπραγμένων που παρουσίασε ο Δήμαρχος Ιάσμου στις 31 Αυγούστου στον Ασώματο, σχολιάζοντας και κρίνοντας τον ένα χρόνο διοίκησης του Οντέρ Μουμίν.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ.

Μετά χαράς διαπιστώνω ότι η παράταξη “ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”, μιλά για πρώτη φορά αυτοδιοικητικά. Προφανώς μέσα από τα πεπραγμένα μας, κάπως τους αναγκάσαμε να επανεκτιμήσουν το εθνικιστικό λεξιλόγιό τους.
Απαντάω αυτοδιοικητικά όπως πάντα λοιπόν, κατά απόλυτη συσχέτιση των 15 σημείων της ανακοίνωσης σας :
1. Η Δομή Σίτισης χρηματοδοτήθηκε βεβαίως από την ΠΑΜ – Θ, η ιδέα, η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης αλλά και η υλοποίησή της όμως ανήκουν στη διοίκηση μας.
2. Η αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας, όσο και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων ήτανε υποδειγματική. Εσείς αν είδατε κάτι άλλο μάλλον δεν έχετε σώας τας φρένας.
3. Για την Προύσα, η αντίληψη σας είναι ακριβώς ίδια με αυτήν της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.
Θυμάμαι επίσης δε το 2006 για να εκλεγείτε δήμαρχος ξημεροβραδιάζατε στην πόρτα του Προξένου.
4. Για την Εθνική και την Πειραιώς: ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
5. Ο Μπούκας που υπονομεύει και αντιπολιτεύεται την διοίκησή μας, δεν θα μπορούσε να είναι εξουσιοδοτημένος και να υπογράφει αντ’ εμού. Όσο για την έκφραση “τσίρκο”, θα σας παρακαλούσα να κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη.
6. Ειδικό Γραφείο Μελετών είχε ο κος. Αμούτζας. Εμένα δεν μου αρέσουν οι μελέτες που μένουν ανέγγιχτες στα συρτάρια. Είμαι των έργων και των αμέσων αποτελεσμάτων.
7. Τις 5 άξιες γυναίκες που τιμήσαμε, δυστυχώς δεν τις τιμάτε. Γνωρίζω όλες τις παρασκηνιακές μικροπρέπειες που κάνατε για να ακυρωθεί η εν λόγω εκδήλωση.
8. Η ιστοσελίδα του δήμου αναβαθμίστηκε πραγματικά μετά από 10 χρόνια με νόμιμη ανάθεση.
9. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει τα μονοπώλια τα κατήργησα. Μπορείτε επ ‘ αυτού να ρωτήσετε τους τοπικούς επαγγελματίες αν είναι ευχαριστημένοι και αν είμαστε δίκαιοι.
10. Δεν είμαι Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι ομάδες διοικούνται από άλλους. Παραμένει η δέσμευση μου για τις επιχορηγήσεις σε κάθε ενεργό σωματείο. Δεν έχω σκοπό όμως να κάνω τον μεγαλοπαράγοντα στις ομάδες, όπως κάνατε εσείς το 2006 – 2010, συγχέοντας την ιδιότητα του Δημάρχου με αυτήν του Γυμναστή.
11. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδεθεί ο Ίασμος με φυσικό αέριο. Περιχαρής βλέπω ότι η πρόταση μου υιοθετείται και από τους βουλευτές μας.
12. Έγιναν 1.044 τεχνικές παρεμβάσεις σε έναν χρόνο και όχι κάποια έργα. Στην καθαριότητα είμαστε μακράν από τους καλύτερους δήμους.
13. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο μια χαρά λειτούργησε και θα μείνει παρακαταθήκη για τους μαθητές μας και για τις επόμενες γενιές.
14. Σήμερα στην 4η ΥΠΕ εξασφάλισα 2 οδηγούς για το ασθενοφόρο. Περιμένω τα συγχαρητήρια σας.
15. Η δημόσια πανηγυρική ορκωμοσία στη Γαλήνη ήτανε ιστορική , αλλά προφανώς δεν σας γέμισε, καθώς είναι ταπεινωτικό να ορκίζεσαι για 3η συνεχόμενη φορά αντιπολίτευση.
Τέλος,
Θα ήθελα να διευκρινίσετε μετά από πόσες μεταγραφές σκοπεύει να παραιτηθεί ο κος Αμούτζας για να κάνω τον ανάλογο προγραμματισμό μου ;

ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ
Δήμαρχος Ιάσμου

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη μιά άκρη και έφτασε δίπλα στα πολυκαταστήματα.

0

Το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικόπεδα με ξερά χόρτα στην Νέα Μοσυνούπολη , πίσω από τα μεγάλα καταστήματα και δίπλα από τα σπίτια του οικισμού των Ποντίων. Η κατεύθυνση των ανέμων, έσπρωχνε την φωτιά προς το πίσω μέρος των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών και του souper market και σταμάτησε στο δρόμο που υπάρχει πίσω από αυτά. Η κατάσβεση έγινε με ένα όχημα και ένα βοηθητικό της πυροσβεστικής. Με αντίθετη φορά του αέρα η φωτιά θα κατευθύνονταν στα όρια του οικισμού των ποντίων, μιάς που τα ξερά χόρτα υπάρχουν σε όλα τα παρακείμενα οικόπεδα, ενώ από την άλλη πλευρά του δρόμου υπάρχει πυκνή πράσινη βλάστηση. Η φωτιά κατασβέστηκε στις 15¨30 περίπου.

Και με e pass από τα διόδια Μέστης – Χωρίς τις φωτεινές επιγραφές για ενημέρωση της πύλης.

0

Και με e pass γίνεται πλέον “το πέρασμα” από τα διόδια της Μέστης προς Αλεξανδρούπολη. Μία ενέργεια που διευκολύνει τους χρήστες κερδίζοντας χρόνο αλλά δημιουργεί και συνθήκες προστασίας , τώρα με τον κορονοιό , αφού δεν υπάρχει κοντινή επαφή με τον υπάλληλο για την ανταλλαγή χρημάτων,  είτε πληρωμής με κάρτα. Το μειονέκτημα  στην κίνηση αυτή είναι ότι για την νέα υπηρεσία στη συγκεκριμένη θύρα υπάρχει μόνο μιά μεταλλική ταμπέλα για ενημέρωση που οι οδηγοί δύσκολα αντιλαμβάνονται και όσοι δεν διαθέτουν κάρτα  e pass αναγκάζονται να κάνουν όπισθεν ανάμεσα από τις πύλες των διοδίων. Απαραίτητη η τοποθέτηση στην οροφή των διοδίων η ανάλογη ενημερωτική φωτεινή επιγραφή όπου θα γνωστοποιεί στους οδηγούς την ειδική πύλη για το  e pass.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής τίμησε τρεις υπαλλήλους που ολοκλήρωσαν την υπηρεσιακή τους διαδρομή.

0

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, τίμησε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, τρεις υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής, που ολοκλήρωσαν την υπηρεσιακή τους διαδρομή και συνταξιοδοτήθηκαν.
Πρόκειται για την Καίτη Βαργιεμετζίδου, τη Γιάννα Γκουλούνη και τη Δέσποινα Τεπερίδου. Τρεις δημοτικές υπάλληλοι, που όπως τόνισε ο Δήμαρχος στη σύντομη και λιτή τελετή βράβευσής τους: «υπηρέτησαν με ήθος, συνέπεια και επάρκεια γνώσεων και ικανοτήτων τον Δήμο Κομοτηνής όλα αυτά τα χρόνια της μακράς υπαλληλικής τους πορείας», ευχόμενος «να είναι και η από δω και πέρα ζωή τους εξίσου ευδόκιμη και παραγωγική, όπως και αυτή του εργασιακού τους βίου.»

Το e-evros μπήκε μέσα στον ΟΛΥΜΠΟ!!!

0

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη μεγάλη φωτιά στον Εβρο ο συντονισμός της κατάσβεσης γίνονταν μέσα στο επιχειρησιακό όχημα με την ονομασία ΟΛΥΜΠΟΣ, ένα από τα 4 που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα.

Το e-evros μπήκε στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στήθηκε στα Λουτρά προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το “Όλυμπος” χρησιμοποιείται σε μεγάλες φωτιές αλλά και κρίσεις ανά την Ελλάδα και ιδίως σε δύσβατες περιοχές όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας άρα και συντονισμού των δυνάμεων που επιχειρούν.

Το φορητό επιχειρησιακό κέντρο, είναι εξοπλισμένο με ίντερνετ, τηλεφωνικές γραμμές, fax και υπερσύγχρονη κάμερα η οποία ζουμάρει στο σημείο που επιχειρούν οι Πυροσβέστες.

Το e-evros.gr κατάφερε και μπήκε στο εσωτερικό του και κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες.

 

2,125ΥποστηρικτέςΚάντε Like
78ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eλευθέρια και στον Ιάσμο , έπειτα από πρόταση του Μητροπολίτη.

0
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κκ Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον αρχιερατικό επίτροπο Ιάσμου, π. Σταύρο Κολιούση, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη...

Aπλή φθορά ή βανδαλισμός στο Ναό της Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής;

0
Mε αμηχανία αντίκρισαν τα σπασμένα τζάμια στο ειδικό χώρο για το άναμμα των κεριών, του πρόσφατα ανακαινισμένου Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή. Είχαν...

Νέα ΔΣ στα επαγγελματικά Σωματεία Κομοτηνής.

0
Αρχαιρεσίες  την  9η Σεπτεμβρίου 2020 στο  Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Κομοτηνής και Περιφερείας ,στο   Σύλλογο Καταστηματαρχών  Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής και Περιφερείας και στο  Σωματείο...

Μάσκες “ONE SIZE” για όλους τους μαθητές;

0
Μάσκες "one size" για όλους φαίνεται ότι μοιράστηκαν στους μαθητές , είτε αυτοί είναι  δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου με τα σχόλια περιπαικτικά και μη...

Aπάντηση … στην απάντηση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

0
Απάντηση στην από 14 Σεπτεμβρίου 2020, επιστολή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης προς την παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, η οποία και κοινοποιήθηκε...