Με δύο αγώνες δρόμου 7 και 14 χιλιομέτρων για πρώτη φορά μέσα στα μονοπάτια της πανεπιστημιούπολης διοργανώνονται την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10″30 ο πρώτος και στις 10″45 ο δεύτερος.

Κάλεσμα για συμμετοχή και άθληση με σκοπό την γνωριμία των εξαιρετικών εγκαταστάσεων απηύθυναν σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, η κοσμήτορας της Σχολής Ελένη Δούδα και οι καθηγητές Ηλίας Σμήλιος και Βαγγέλης Αλμπανίδης.

Για αθλητικό τουρισμό έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς εξαιτίας της πολύχρονης παρουσίας του ΤΕΦΑΑ, τομέα στον οποίο η αντιπεριφέρεια δίνει έμφαση με  στόχο την  ανάπτυξή του.

Ετσι αποφασίστηκε ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου όπου πρωταγωνιστεί το ΤΕΦΑΑ με φιλοδοξία προσέλκυσης δρομέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την καθιέρωση ως ετήσιου θεσμού και την ανάδειξη της Ροδόπης ως επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού.

Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια των εορτασμών για τα 40 χρόνια του ΤΕΦΑΑ. Ο Μανώλης Ταπατζάς σημείωσε ότι η ΠΑΜΘ από την αρχή στάθηκε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και προσκάλεσε όλους για συμμετοχή σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού.

Η κοσμήτοραςΣ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.  Ελένη Δούδα δήλωσε: Το 2024 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για το ΤΕΦΑΑ καθώς γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Το 1984 υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του και από τότε μέχρι σήμερα ο ακαδημαϊκός ρόλος του ΤΕΦΑΑ εξελίχθηκε σε μία πολύπλευρη οντότητα με επιμέρους πτυχές, οι οποίες συνδέονται με την τοπική κοινωνία. Το Τμήμα μας αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο, που ζει, κινείται και αναπτύσσεται στην ακριτική περιοχή της Θράκης.

Ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Βαγγέλης Αλμπανίδης δήλωσε: «Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ. Η επέτειος αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για αναστοχασμό της πορείας του Τμήματος αλλά και ανάδειξης του επιστημονικού του έργου και κοινωνικού του ρόλου. Σκοπός της διοργάνωσης DUThCampusRun είναι η προώθηση της αντίληψης για περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητά μας, περισσότερη δραστηριότητα, πάντα με έλεγχο και μέτρο, που θα βελτιώσει όχι μόνο την ποιότητα ζωής αλλά και την υγεία μας. Η πανεπιστημιούπολη, ένα ανοιχτό στάδιο που θα το ζήλευαν πολλοί, είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί».

Ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ηλίας Σμήλιος δήλωσε: Με τον αγώνα DUThCampusRun επιδιώκουμε να εκμεταλλευτούμε τον πανέμορφο χώρο της πανεπιστημιούπολης διοργανώνοντας έναν αγώνα εντός αυτής. Η φετινή χρονιά ήταν η κατάλληλη για την διοργάνωση λόγω του εορτασμού των 40 ετών λειτουργίας του Τμήματος μας.