Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κομοτηνή
από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείου Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης τους για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας, διοργανώνουν δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 από τις 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Τη δράση υποστηρίζουν ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων κανόνων για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να καλέσουν στο τηλέφωνο 2510 232 616 (καθημερινά 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.) για τον προγραμματισμό ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία. Επιπλέον, παρακαλούνται για την υπόδειξη της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ κατά την προσέλευσή τους.

Καταληκτικά, είναι κοινή μας πεποίθηση ότι αυτή η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, θα απολάβει πλήρους αποδοχής από όλους τους Δημότες της πόλης μας, καθώς η μειωμένη συλλογή αίματος που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών που οδηγεί στην μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών, έχει φέρει τα αποθέματα αίματος σε οριακά επίπεδα.