Επιστολή πρoς τον πρόεδρο και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜΑ απέστειλε η επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΟΛΙ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ελένη Λαφτσή σχετικά με τα κρούσματα δωροδοκίας και τις απόπειρες εξαγοράς της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.
Η επιστολή αναφέρει :

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. Της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΟΜΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΦΤΣΗ – ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΗ-τικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ
..//..
Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον είναι αλήθεια ,την καταγγελία σας, ως Πανελλαδική Συνομοσπονδια των Ρομά ,για τα γενικευμένα κρούσματα δωροδοκίας των συμπολιτών μας .Τις απόπειρες εξαγοράς της ψήφου τους στις επερχόμενες εκλογές,με αναφορά μάλιστα και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι εύστοχες επισημάνσεις σας για την βάναυση προσβολή της προσωπικότητας των πολιτών Ρομά ,αλλά και η έκκλησή σας να δοθεί ένα τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος,με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη και ,με αίσθημα ευθύνης,τις προσυπογράφω.
Δράττομαι όμως της ευκαιρίας για να απευθυνθώ σε εσάς ,αλλά και σε όλους τους συνδημότες μου ,για δύο κυρίως λόγους:
Ο πρώτος,ως γνωστό ,ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει μεγάλους οικισμούς Ρομά ,που παρότι βρίσκονται στις παρυφές της πόλης μας,διαβιούν σε συνθήκες που δεν τιμούν κανέναν ,λόγω των ελλείψεων σε βασικές υποδομές ,του αναλφαβητισμού και της ανεργίας.Ζητήματα για τα οποία οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις όσοι άσκησαν και ασκούν διοίκηση στο Δήμο και βέβαια να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ουσιαστικής συζήτησης και αναζήτησης λύσεων ,πράγμα για το οποίο σας προσκαλώ να επισκεφθείτε την πόλη μας.
Ο δεύτερος λόγος,εξίσου σημαντικός,είναι αυτός που επισημαίνετε στην ανακοίνωσή σας και αφορά τη συμμετοχή του πολιτικού συστήματος σε αυτά τα φαινόμενα εξαγοράς. Προφανώς αναφέρεστε στην Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ και δεν σας κρύβω ότι συμμερίζομαι απόλυτα τις καταγγελίες σας .Λέτε αλήθειες για τις μεθόδους και τα μέσα προσεταιρισμού των Ρομά, πρωτίστως όμως αφορά αυτούς που άσκησαν, ασκούν διοίκηση και είναι οικονομικά ισχυροί. Αυτοί συναλλάσσονται και χρησιμοποιούν τους «δήθεν εκπροσώπους» των Ρομά,στο όνομα των πολλών,μετατρέποντάς τους σε ιμάντα αναπαραγωγής αυτών των φαινομένων εξαγοράς, που και εσείς καταγγέλετε.
Θα ήθελα τέλος ,με την ευκαιρία αυτής της δημόσιας παρέμβασης της Πανελλαδικής
Συνομοσπονδίας των Ρομά ,να ζητήσω από τους συνυποψηφίους Δημαρχους ,να προσυπογράψουν το κείμενο αυτό και βέβαια να απέχουν έμπρακτα από τέτοιες πρακτικές,οι οποίες προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Με εκτίμηση
ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΤΣΗ