Tο δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙ-ΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ κ. Ελένη Λαφτσή .
Μετά την επίσκεψη η κ. Λαφτσή εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

Επισκεφθήκαμε σήμερα Τρίτη 2/4/2019 και ώρα 11.00π.μ. το δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής γιατί θεωρούμε ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας τοπικής κοινωνίας,ενόςδήμου,κρίνεται και από τη σχέση του με τα ζώα,από τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων ζώων. Θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να αποφασίσουμε πού κατατάσσουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τους αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την επίλυση ενός,πράγματι,οξυμένου προβλήματος,που έχει διχάσει την τοπική κοινωνία και σημαντικό τμήμα του αποτελεί και η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου.
Η εικόνα του χώρου απογοητευτική,αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν κάπως βελτιωμένη σε σύγκριση με την προ τριών μηνών επίσκεψή μας.(Ισως σε αυτό να έπαιξε ρόλο ότι η σημερινή επίσκεψη ήταν προκαθορισμένη και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους)!
Σε ένα χώρο με παντελώς ακατάλληλες υποδομές ,που η χωρητικότητά του επαρκεί για πενήντα (50) σκυλιά και στοιβάζονται σήμερα 325,γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι και οι συνθήκες υγιεινής δεν μπορεί να είναι οι ενδεδειγμένες ,με αποτέλεσμα τα ζώα να είναι εκτεθειμένα σε μεταδιδόμενα νοσήματα.Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο απογοητευτική όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες,οπότε τότε μπορεί κάποιος να επικαλεστεί και κινδύνους για τη ζωή των ζώων.
Κάποιες ασάφειες του νομικού πλαισίου,μετατρέπονται σε ‘’σανίδα σωτηρίας’’ για τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής ώστε να απέχει από τη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία,τον κτηνιατρικό σύλλογο,τον κυνηγετικό σύλλογο,το σύλλογο κτηνοτρόφων και τις ζωοφιλικές οργανώσεις περιοχής, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος. Αντ΄αυτού επιλέγουν να μένουν αμέτοχοι,ως θεατές, το πρόβλημα να διογκώνεται στην πόλη και στους οικισμούς της.
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρξαν προς διάθεση για αναμόρφωση του κυνοκομείου,έμειναν ανεκμετάλλευτα,γεγονός που δημιουργεί σοβαρές ευθύνες διαχρονικά στις διοικήσεις του Δήμου.
Εμείς θα αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία να συζητήσουμε και να θέσουμε προ των ευθυνών τους,όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προς αναζήτηση και δρομολόγηση λύσεων.Απαιτείται συνεργασία!
Παράλληλα,θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι και θέμα παιδείας,επιβάλλεται και θα το επιδιώξουμε,ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις φιλοζωικές οργανώσεις,να πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και δράσεων στα σχολεία ,διότι εκεί διαμορφώνονται οι μελλοντικοί πολίτες ,τους οποίους και οφείλουμε να εξοπλίσουμε με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να είναι σε θέση να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο.