Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε  ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή. Ο Υπουργός έκανε όλες τις απαιτούμενες επικοινωνίες και ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις τράπεζες για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να δοθεί η έγκριση να προχωρήσει η σχετική επένδυση και διαβεβαίωσε τον Θρακιώτη πολιτικό, ότι όλα θα πάνε καλά και η βιομηχανία άμεσα θα ξαναλειτουργήσει, διασφαλίζοντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στο Ν. Ροδόπης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε απόλυτο συντονισμό με τους εργαζόμενους και τον διεθνή επενδυτή ενεργοποίησε την κυβέρνηση ευαισθητοποιώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιδεικνύει αδιάκοπα θερμό και συστηματικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας.

Τις τελευταίες μέρες επίσης με πρωτοβουλία του Ε. Στυλιανίδη  έγινε συνάντηση του επενδυτή με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη, ενώ οι επενδυτές κατέθεσαν με πληρότητα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Την προσπάθεια δε αυτή στήριξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Χαρίτου επιβεβαιώνοντας τη διακομματική αποδοχή του εγχειρήματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την βιομηχανία από τη διάλυση και το πλιάτσικο, συντηρώντας με προσωπικό κόστος και αγωνία μαζί με τον υποψήφιο επενδυτή την ελπίδα και τη δυνατότητα επαναλειτουργίας.

Το επενδυτικό σχήμα συμπεριλαμβάνει Ελληνικά, Ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή κεφαλαία από μεγάλο αξιόπιστο Fund και δημιουργεί την πεποίθηση, ότι η επιστροφή της SHELMAN στη διεθνή αγορά θα είναι ιδιαιτέρως δυναμική.

Ο συμβολισμός και η απήχηση μια τέτοιας εξέλιξης θα είναι πολύ ισχυρά, όχι μόνο για τη Θράκη και τη Ροδόπη αλλά και για όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή σε ένα νέο κύκλο υγειούς ανάπτυξης. Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε ότι θα είναι πάνω από τη διαδικασία, ώσπου να δει την πρώτη μηχανή να βάζει μπροστά.