Εδώ και αρκετά χρόνια η κυρία Σούλα Κυριαζίδου με καταγωγή από την Παραδημή, παρασκευάζει το σπίτι της το Χριστόψωμο. Παλαιότερα με την γιαγιά της και την μητέρα της  και τώρα πλέον στο δικό της σπιτικό δημιουργεί το παραδοσιακό προιόν που αποτελεί έθιμο για τις γιορτινές ημέρες.

Οταν βρέθηκε στο ΚΑΠΗ παρασκεύασε 18 Χριστόψωμα τα οποία είδε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής στην γιορτή για τους ηλικιωμένους, δήλωσε ικανοποιημένος από το ωραίο έθιμο  και εξέφρασε την επιθυμία τα χριστόψωμα να υπάρξουν στον εσπερινό που γίνεται τις απογευματινές ώρες παραμονή  Χριστουγέννων , στον Ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα.

Ετσι κάθε χρόνο εκτός από τα ατομικά χριστόψωμα που μοιράζονται μετά το τέλος του Εσπερινού δίνονται στους πιστούς και κομμάτια από τα χριστόψωμα που φέρνουν οι νοικοκυρές στην εκκλησία.

Το βασικό υλικό είναι το προζύμι , δεν περιέχει λάδι λόγω της νηστείας , ενώ μετά το ψήσιμο λίγο αραιωμένο μέλι ως επάλειψη δίνει την αίσθηση της γλυκύτητας.

Τα σχέδια που δημιουργούνται στην επιφάνεια είναι ο Σταυρός που είναι το σύμβολο της πίστεως, ενώ γύρω γύρω σχεδιάζονται οι  προσδοκίες του νοικοκύρη, όπως αμπέλι, πρόβατα, ξύλα κλπ. καθώς και γράμματα για να έχουν καλές σπουδές τα παιδιά.