To exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής , οι εθελοντές του , το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, η οργάνωση νέων System & G και η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής σε κλίμα γιορτινό , έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο exagono στον πεζόδρομο  Ν.Τσανακλή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία συνάντησης στην αρχή του 2024, όπου η Κομοτηνή  έλαβε την τιμητική διάκριση και ανακηρύχθηκε η 1η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, με στόχο την ενημέρωση, την παρουσίαση νέων ιδεών, δράσεων και πρωτοβουλιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων συνεργατών.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελήμωνας ο οποίος τόνισε  ότι η μητρόπολη θα επιδιώξει την συνεργασία με τους νέους κατά την διάρκεια της Κομοτηνής ως Εθνική πρωτεύουσα νεολαίας .

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης σημείωσε ότι η Δημοτική αρχή προσπαθεί συνεχώς να είναι δίπλα στους νέους και να τους υποστηρίζει αναπτύσσοντας από κοινού συνεργασίες με την νεολαία που θα φέρνουν αποτέλεσμα στην περιοχή , ενώ τόνισε ότι πρέπει όλοι να εργαστούμε προκειμένου να κάνουμε την περιοχή μας πόλο έλξης για τους νέους.

Παρόντες η Λουίζα Σαλτζίδου, υπεύθυνη του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας του δήμου Κομοτηνής Αλέξανδρος Χατζόπουλος,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Χρήστος Χατζηπέμου δημοτικοί σύμβουλοι  και αντιδήμαρχοι του δήμου.