Από τις 2 εως τις 17 Μαίου θα διαρκέσουν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2Ο25 σε ένα πρόγραμμα “Με σεβασµό στην ιστορία και στη µνήµη, αλλά και χαρά για το φετινό συναπάντηµά µας στη γιορτή των Ελευθερίων της πόλης µας” όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Ιωάννης Κυριαζής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορωδιακό φεστιβάλ, την κεντρική εκδήλωση με θέμα:Οι γυναίκες µιλούν για την Ελευθερία, συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με την Μελίνα Ασλανίδου και τον Στέλιο Διονυσίου, συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη, αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Βάρναλη και άλλες που αναφέρονται στη συνέχεια στο αναλυτικό πρόγραμμα.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΑΡΑΝΗ
105 Χρόνια Ελευθερίας µε τα Ελευθέριά της να εορτάζονται συστηµατικά τα µεταπολεµικά χρόνια, ήτοι από τη δεκαετία του 60 και µετά, πριµοδοτώντας, και δοκιµάζοντας, τις δηµιουργικές της δυνατότητες απέναντι στην ιστορία και τη µνήµη.
Με τον εορτασµό των Ελευθερίων της πόλης µας, στα µισά πλέον της έβδοµης δεκαετίας του, να έχει καταγράψει ήδη τη δική του ιστορία και να έχει αφήσει το αποτύπωµά του στην πολιτισµική της ταυτότητα. Με κυρίαρχα τα στοιχεία του παλλαϊκού εορτασµού, της συµµετοχικότητας και της συµπερίληψης τόσο στη δόµηση του προγράµµατός του όσο και στην υλοποίησή του, αφού στηρίζεται στο σύνολο σχεδόν των φορέων που διατηρούν και διασώζουν τις πολιτισµικές µας παραδόσεις αλλά και δηµιουργούν πολιτισµό.
Εντούτοις ο χρόνος και αναιρεί, και ανανεώνει ενίοτε, και εµπλουτίζει σε προβληµατισµούς κι αναζητήσεις. Για τον λόγο αυτό, το φετινό πρόγραµµα των Ελευθερίων εστιάζει µεν στην ιστορία και στους παραδοσιακούς φορείς του πολιτισµού, παρέχει βήµα όµως κυρίως σε όσους συνδιαµορφώνουν σήµερα το παρόν µας, αλλά και το µέλλον µας αύριο. Τους νέους και τις νέες, συµµεριζόµενοι την αγωνία τους για την επιβίωση της δηµοκρατίας και την εγρήγορσή τους για την παγκόσµια ειρήνη, αλλά και την κλιµατική αλλαγή.
Χρόνια Πολλά
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΖΗ
Ελευθέρια 2025. Με σεβασµό στην ιστορία και στη µνήµη, αλλά και χαρά για το φετινό συναπάντηµά µας στη γιορτή των Ελευθερίων της πόλης µας.
- Με νέους και νέες που κόντρα στους καιρούς συστήνουν δηµιουργικές οµάδες και δηµιουργούν συσσωµατώσεις δείχνοντας την έγνοιά τους για τα κοινά και την πίστη τους ότι όλοι µαζί διαλεγόµενοι στα συµβούλια, δηµοτικά ή συλλόγων, µπορούµε να µετασχηµατίσουµε τον κόσµο. Λαµβάνοντας αποφάσεις, που µετατρέπονται σε δράσεις, σε πράξη.
- Με τους φορείς του τόπου που διατηρούν τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισµό και τον µεταλαµπαδεύουν στις νεότερες γενιές, «εµβολιάζοντας» µε µνήµη και ιστορία, αλλά κι εκείνες τις ιδιαίτερες εκφράσεις του εθνοτοπικού, που καθιστά πλουσιότερο το ψηφιδωτό της ανθρώπινης πολιτισµικής εµπειρίας.
- Με επιστήµονες και δηµιουργούς που προάγουν τα γράµµατα και τον πολιτισµό.
- Με δηµιουργούς και καλλιτέχνες που συναποτελούν το σύγχρονο µουσικό µας παρόν.
- Με τραγούδια και χορούς που προέρχονται από τη δηµοτική µας παράδοση και καλούν σε παλλαϊκή συµµετοχή στη χαρά των Ελευθερίων της πόλης µας.
Χρόνια µας πολλά
Ναι, ας κρατήσουν κι εφέτος οι χοροί!
Παρασκευή 2/5 19:30
ΠΑΤΙΝΑΔΑ ΑΠΟ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΔΕΣ
- Δηµοτική Καπναποθήκη – Πλατεία Ειρήνης
- Διοργάνωση:Εργαστήριο της Στέγης Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»
- Στους δρόµους της πόλης, από την Καπναποθήκη έως την Πλατεία Ειρήνης
«Πατινάδα» από γκαϊτατζήδες του Εργαστηρίου της Στέγης Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες». Η ποµπή θα ξεκινήσει από την Καπναποθήκη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ειρήνης σε ένα ανοιχτό θρακιώτικο γλέντι για όλον τον κόσµο.
Σάββατο 3/5 19:00
5Ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
- Κεντρικό Αµφιθέατρο Πανεπιστηµιούπολης
- Διοργάνως: Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κοµοτηνής «Ο Εύµολπος»
«Ήταν του Μάη το πρόσωπο»
Ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κοµοτηνής «Ο Εύµολπος», µε µαέστρο τον Αθανάσιο Βαργεµτζίδη, διοργανώνει το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κοµοτηνής, µε τίτλο: «Ήταν του Μάη το πρόσωπο».
Συµµετέχουν:
- Χορωδία Συλλόγου Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κοµοτηνής «Ο Εύµολπος»
- Πολυφωνική Χορωδία Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης
- Χορωδία Διδυµοτειχιτών Θεσσαλονίκης «Τ?ο Κάστρο»
- Μαντολινάτα Σουφλίου
- Χορωδία «Χρίστος Τσολάκης» Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
- Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές».
Κυριακή 4/5 09:00
Σπαθί Κοµοτηνής
3Ο GREEN FEST «ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΜΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ»
- Περιοχή του Φράγµατος Γρατινής
- Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono Δήµου Κοµοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. «Nέων Έργα», Ορειβατικός Σύλλογος Κοµοτηνής, Δηµοτικό Συµβούλιο Νέων Κοµοτηνής, Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων
Εξόρµηση µε λεωφορείο στο όµορφο χωριό της Γρατινής, παρέα µε τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Κοµοτηνής.
Η διαδροµή ξεκινά από την πλατεία του χωριού, µε πορεία ανατολικά προς το Οµηρικό, ακολουθώντας το µονοπάτι που οδηγεί στο «Καζάλι». Στη συνέχεια, στάση στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, µε την υπέροχη θέα προς το χωριό, τη λίµνη και τον κάµπο. Η πορεία θα συνεχιστεί προς το φράγµα της τεχνητής λίµνης της Γρατινής, µε παράλληλη ενηµέρωση και συµµετοχή σε δράση καθαρισµού. Επιστροφή στην πλατεία της Γρατινής, µέσα από παλιό µονοπάτι.
Η διαδροµή είναι κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά (µε συνοδεία γονέα), έχει βαθµό δυσκολίας 1, µήκος 8 χλµ. και διάρκεια περίπου 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια της εξόρµησης θα παρευρίσκεται και η Έµυ Κάλφα, µαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Κοµοτηνής και µέλος της Συµβουλευτικής Οµάδας Παιδιών και Νέων της UNICEF, η οποία θα µιλήσει για την ανάγκη ενεργής συµµετοχής των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος.
Τη δράση υποστηρίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Δευτέρα 5/5 11:00
3η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
- Αίθουσα Δηµοτικού Συµβουλίου – Πολύκεντρο Δήµου Κοµοτηνής
- Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono Δήµου Κοµοτηνής
Για τρίτη χρονιά, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono Δήµου Κοµοτηνής και το Δηµοτικό Συµβούλιο Νέων Δήµου Κοµοτηνής (ΔΗΣΥΝ) διοργανώνουν δράση Προσοµοίωσης του Δηµοτικού Συµβουλίου Κοµοτηνής µε µαθητές λυκείου, σε συνεργασία µε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη συµµετοχή µαθητών από το 1ο ΓΕΛ Κοµοτηνής, το 2ο ΓΕΛ Κοµοτηνής, το 2ο ΕΠΑΛ και το Μειονοτικό Γυµνάσιο – Λύκειο Κοµοτηνής.
Σκοπός του προγράµµατος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της συµµετοχής των νέων στα κοινά, είναι η πολιτική ενεργοποίησή τους σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εξοικείωσή τους µε τα όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον τρόπο λειτουργίας του θεσµού του Δηµοτικού Συµβουλίου και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Δευτέρα 5/5 19:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2025»
- Αίθουσα Περιφερειακού Συµβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης»
Οι γυναίκες µιλούν για την Ελευθερία
Γυναίκες από Πολιτιστικούς Συλλόγους και από το Δηµοτικό Συµβούλιο Νέων Δήµου Κοµοτηνής επιλέγουν κείµενα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και φιλοσόφων και τα απαγγέλλουν σε µια εκδήλωση-σπονδή στην έννοια της Ελευθερίας.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν µουσικά:
- Η χορωδία της Β΄ τάξης του 5ουΠειραµατικού Δηµοτικού Σχολείου Κοµοτηνής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της µουσικής, Χάρη Τύλιου
- Η καθηγήτρια µουσικής του Μουσικού Σχολείου Κοµοτηνής, Ελένη Αποστολίδου.
Τρίτη 6/5 11:00
3o GREEN FEST «ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»: ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
- Προαύλιο Τσανακλείου Δηµοτικής Βιβλιοθήκης
- Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono Δήµου Κοµοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. «Νέων Έργα», Δηµοτικό Συµβούλιο Νέων Κοµοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. «ΣΥΝΕΡΓΩ Κοινωνικά», Τµήµα Κοινωνικής Πολιτικής ΔΠΘ
Α΄ Μέρος: Η Σοφία Αδάµ, Επίκουρη καθηγήτρια στο τµήµα Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ, θα µιλήσει για τις δυνατότητες της κυκλικής οικονοµίας και τη συµβολή της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονοµίας (Κ.ΑΛ.Ο.)
Β΄ Μέρος: Θα πραγµατοποιηθούν 3 εργαστήρια.
1o Εργαστήριο: «ΠΑΡΑ-ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ». Μεταποίηση ρούχων µε επιρροές από µοτίβα και στοιχεία των παραδοσιακών φορεσιών.
2ο Εργαστήριο: «ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ». Με την υποστήριξη και συνεργασία της Σοφίας Χαϊτίδου από την Κοιν.Σ.Επ. «ΣΥΝΕΡΓΩ Κοινωνικά». Δηµιουργία αρωµατικών καρδιών για τις ντουλάπες και τα συρτάρια, µε υφασµάτινα απορρίµµατα από βιοτεχνίες, ξενοδοχεία κ.ά.
3ο Εργαστήρι: «TrashTalk: Μάθε τη Γλώσσα της Ανακύκλωσης». Το παιχνίδι που θα ξεκαθαρίσει όλα τα «µυστήρια» των κάδων! Τι πετιέται, τι σώζεται και τι καταστρέφει την προσπάθεια;
Τρίτη 6/5 21:00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΙΝΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
- Πλατεία Ειρήνης
Ο Χρήστος Νικολόπουλος συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Στέλιο Διονυσίου, που ερµηνεύουν αγαπηµένα τραγούδια και διαχρονικές επιτυχίες.
Μ’ ένα πρόγραµµα γεµάτο, µε γνωστά κι αξέχαστα µουσικά κοµµάτια, οι τρεις δηµοφιλείς καλλιτέχνες, συµµετέχοντας στη γιορτή των Ελευθερίων, µάς υπόσχονται µια υπέροχη βραδιά.
Τετάρτη 7/5 10:00
3o GREEN FEST “CLEAN ENERGY HOME VR & 3D SUSTAINABILITY”
- Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono Δήµου Κοµοτηνής
- Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού
exagono Δήµου Κοµοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. «Νέων Έργα» και Οργάνωση νέων System & G
Νέες τεχνολογίες και περιβαλλοντική εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιµη ανάπτυξη, µέσω των γυαλιών εικονικής πραγµατικότητας και των 3D εκτυπωτών. Αξιοποιώντας τη δυναµική της τεχνολογίας και στην προστασία του περιβάλλοντος (ανανεώσιµες πηγές ενέργειας, γεωργία ακριβείας, ανακύκλωση, διαχείριση απορριµµάτων, «έξυπνες» πόλεις) και ενδυναµώνοντας την κουλτούρα περιβαλλοντικής ευθύνης, ανοίγει ο δρόµος για ένα πιο πράσινο και βιώσιµο µέλλον.
Συµµετέχει το 1ο Γυµνάσιο Κοµοτηνής.
Τετάρτη 7/5 18:30
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ
Τσανάκλειος Δηµοτική Βιβλιοθήκη
- Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωµυλιωτών Κοµοτηνής
«Ο Κώστας Βάρναλης και η Θράκη: Δηµιουργία και Ελευθερία»
Με αφορµή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, για τη ζωή και το έργο του Κώστα Βάρναλη θα µιλήσει ο Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, ποιητής και συγγραφέας.
Συµµετέχει η χορωδία του 4ου Γυµνασίου Κοµοτηνής.
Τετάρτη 7/5 20:30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
- Πλατεία Ειρήνης
Συναυλία του Χρήστου Χατζόπουλου, πάνω σε ποίηση Γ. Βιζυηνού, Κ. Παλαµά, Δ. Τριαντάφυλλου, Β. Καυκόπουλου κ.λπ., σε ρυθµούς Tango, Waltz, Bollero, Bossa Nova, Salsa. Τα τραγούδια ερµηνεύονται µε ηχοχρώµατα οργάνων της Ανατολής.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται χορευτικά από τον σύλλογο Alma Libre.
Πέµπτη 8/5 09:00
4Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
- Εγκαταστάσεις Τµήµατος Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού ΔΠΘ – Πανεπιστηµιούπολη
- Διοργάνωση: ΣΕΦΑΑΕ, Δήµος Κοµοτηνής, Σύµβουλος Φυσικής Αγωγής Ροδόπης, Ξάνθης, Δράµας
«Παίζοντας µαζί και χτίζοντας Φιλίες»
Πρωτότυπες, βιωµατικές, παιγνιώδεις, κινητικές και αθλητικές δράσεις, κατάλληλα σχεδιασµένες µε σκοπό τη διαµόρφωση κλίµατος σεβασµού, αµοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας µεταξύ των µαθητών/-τριών. Στο φετινό φεστιβάλ συµµετέχουν µαθήτριες και µαθητές της Ε΄ Τάξης των Μειονοτικών σχολείων της Κοµοτηνής.
Πέµπτη 8/5 09:00
ΕΝΑΡΞΗ OPEN ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2025»
- Γήπεδα τένις Πανθρακικού σταδίου Κοµοτηνής
- Διοργάνωση: ΕΦΟΑ και Πανθρακικός Όµιλος Αντισφαίρισης Κοµοτηνής (ΠΟΑΚ)
Οι αγώνες θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 11 Μαΐου και θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας, έως τις 21:00.
Πέµπτη 8/5 10:00
3Ο GREEN FEST «ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ – ΦΡΟΝΤΙΖΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»
- Πάρκο Τσέπης περιοχής Σταθµού
- Διοργάνωση: ΔΗΣΥΝ Κοµοτηνής
Μαθητές, εθελοντές και µέλη του συµµετέχουν σε δραστηριότητες για τον καλλωπισµό του πάρκου και τη δηµιουργία παραδοσιακών επιδαπέδιων παιχνιδιών, όπως το Κουτσό, ο Σαλίγκαρος και το Φιδάκι, µε τη βοήθεια του ζωγράφου Στάθη Γκεβρέκη.
Πέµπτη 8/5 20:00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»
- Πλατεία Ειρήνης
Το Α΄µέρος της συναυλίας θα είναι αφιερωµένο στους τρεις µεγάλους συνθέτες, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ζαµπέτα, µε αφορµή τη συµπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή τους, ενώ το Β΄ µέρος θα είναι ελεύθερο. Η χορωδία είναι ενεργή από το 1927 και πραγµατοποιεί, εκτός από το αµιγώς χορωδιακό µέρος, και µουσικές συναυλίες µε ορχήστρα µουσικών οργάνων σε πολλά µέρη, εντός και εκτός Ελλάδας. Από το 2013, τη Διεύθυνσή της ανέλαβε ο Μαέστρος Νίκος Κάλλιας. Το σχήµα αποτελείται από 27 χορωδούς και 11µελή ορχήστρα.
Παρασκευή 9/5 09:00
3O GREEN FEST «ΜΑΘΗΤΕΣ: επιΔΡΩΝΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ»
- Πλατεία Ειρήνης
- Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono του Δήµου Κοµοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. «Νέων Έργα», Διεύθυνση Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, FOLLOW GREEN, Δηµοτικό Συµβούλιο Νέων Κοµοτηνής
Μαθητές των Δηµοτικών σχολείων της Κοµοτηνής συµµετέχουν σε εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον, την υγεία και ευεξία, το “zero waste”, τη βιοποικιλότητα, τη µόλυνση των θαλασσών, την ανακύκλωση. Δράσεις, που υλοποιούνται από τη FOLLOW GREEN και την Οικολογική Οµάδα Ροδόπης και εδράζονται στους 17 στόχους της βιώσιµης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Παράλληλα, ο Σύλλογος Μέριµνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «αξίΖΩ» θα παρουσιάσει αθλήµατα από ανακυκλώσιµα υλικά, τα οποία έχουν δηµιουργήσει οι ωφελούµενοι του Συλλόγου, ενώ οι «Σπορίτες Ροδόπης-µέλος του δικτύου Σιτώ», σε συνεργασία µε τους Εθελοντές και Ασκούµενους του exagono, θα παίξουν το παιχνίδι «Δείξε µου τον σπόρο σου να σου πω ποιος είναι» και θα µοιράσουν παραδοσιακούς σπόρους στους µαθητές.
Συµµετέχουν: Σύλλογος Μέριµνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «αξίΖΩ», «Σπορίτες Ροδόπης-µέλος του δικτύου Σιτώ», Οργάνωση Νέων System & G, Εθελοντικές οµάδες και Ασκούµενοι Φοιτητές του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισµού exagono του Δήµου Κοµοτηνής, Οικολογική Οµάδα Ροδόπης.
Παρασκευή 9/5 16:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΧΑΡΙΩΝ
- Περιοχή «Παρχάρια»
- Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων Νοµού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
Καθαρισµός του Άλσους της Νυµφαίας και της τοποθεσίας «Γέφυρα του Βοσκού» στην περιοχή του οχυρού της Νυµφαίας. Έκθεση φωτογραφίας για τα «Παρχάρια».
Παρασκευή 9/5 18:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
- Υπόγειο του Ιδρύµατος Παπανικολάου
- Διοργάνωση: Θράκες Καλλιτέχνες
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 και 19:00-21:00 όλες τις µέρες.
Παρασκευή 9/5 19:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
- Ισόγειο Καπναποθήκης (µικρή αίθουσα, αριστερά)
- Διοργάνωση: Φωτογραφική Οµάδα Ροδόπης
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 και 17:00-21:00 όλες τις µέρες.
Παρασκευή 9/5 20:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
- Πλατεία Ειρήνης
- Διοργάνωση: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κοµοτηνής και Περιφέρειας
«Ο Εύξεινος Πόντος»
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κοµοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» προσκαλεί σε ένα µουσικό ταξίδι µε οδηγό τις τοπικές χορωδίες, οι οποίες θα µοιραστούν την τέχνη, την κουλτούρα, το πάθος τους για τη µουσική και την αγάπη τους για το τραγούδι.
Συµµετέχουν οι χορωδίες:
- της Αρµένικης Κοινότητας Κοµοτηνής «Ναϊριάν Μεγεντί»
- του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής Ι. Μ. Μαρωνείας και Κοµοτηνής
- του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κοµοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος»
- της Στέγης Πολιτισµού Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»
- του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης “E-CHO”
- του Συλλόγου Πατεράδων Δήµου Μαρωνείας – Σαπών
- του Συλλόγου Πολιτισµού και Ανάπτυξης «Δρω»
- του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Μαρωνείας και Κοµοτηνής και
- του Συλλόγου Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κοµοτηνής «Ο Εύµολπος».
Σάββατο 10/5 09:00
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ, “RODOPI BACKYARD ULTRA”
- Πανεπιστηµιούπολη
- Διοργάνωση: Rodopi Runners
Ο αγώνας θα πραγµατοποιηθεί εντός του χώρου της Πανεπιστηµιούπολης. Η διαδροµή είναι συγκεκριµένη και έχει µήκος 6,706 µέτρα. Οι αθλητές εκκινούν κάθε µία ώρα και νικητής του αγώνα είναι ο αθλητής που θα πραγµατοποιήσει τους περισσότερους γύρους, ανεξαρτήτως του χρόνου. Η διάρκεια του αγώνα αναµένεται να ξεπεράσει τις 24 ώρες. Πρόκειται για ένα νέο και συναρπαστικό είδος αγώνων, που ο κάθε αθλητής θα πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά τα όρια της σωµατικής και ψυχικής του αντοχής. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αγώνας µε αυτά τα χαρακτηριστικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Σάββατο 10/5 10:00
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
- Πάρκο Περιφέρειας
- Διοργάνωση: Σκακιστικός Όµιλος Κοµοτηνής
Πρώτη µέρα: «Σιµουλτανέ», ταυτόχρονο παιχνίδι ενός δυνατού παίκτη µε πολλούς αντιπάλους.
Σάββατο 10/5 12:00
Επίδειξη ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
12.00
Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Κομοτηνής, παρουσιάζει τα τμήματά του.
12.30
Ο Πανθρακικός Αθλητικός Σύλλογος Ζίου Ζίτσου, παρουσιάζει τα τμήματά του πάνω σε μαχητικά αθλήματα.
13.00
Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ «Tigers Κομοτηνής, παρουσιάζει τα τμήματά του.
Σάββατο 10/5 16:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΧΑΡΙΩΝ
- Περιοχή «Παρχάρια»
- Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων Νοµού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
Αθλητική Δράση: Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών.
Μουσικοχορευτική Δράση: Παραδοσιακή βραδιά, µε µουσικές και χορούς του Πόντου, και τη συµµετοχή παραδοσιακών ερµηνευτών και συγκροτηµάτων.
Σάββατο 10/5 19:30
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
- Πλατεία Ειρήνης
Συµµετέχουν:
- Χορευτικό συγκρότηµα ωφελουµένων του Συλλόγου Μέριµνας Ατόµων µε Αναπηρίες «αξίΖΩ», σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κοµοτηνής
- Χορευτική Οµάδα 2ου Λυκείου Κοµοτηνής
- Εργαστήρι Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κοµοτηνής
- Πολιτιστικός Μορφωτικός Όµιλος «Ο Γρατίνος»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδηµής και Φίλων
- Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου
- Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διώνης
- Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου
- Πολιτιστικός Όµιλος Ξυλαγανής
Τα χορευτικά συγκροτήµατα συνοδεύει το µουσικό συγκρότηµα «Ορφέας».
Κυριακή 11/5 10:00
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Πάρκο Περιφέρειας
Διοργάνωση: Σκακιστικός Όµιλος Κοµοτηνής
Δεύτερη µέρα. Τουρνουά γρήγορου σκακιού. Ελεύθερα τραπέζια για γνωριµία µε το σκάκι.
Κυριακή 11/5 από τις 10:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΧΑΡΙΩΝ
- Περιοχή «Παρχάρια»
- Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων Νοµού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
Αναβίωση του ολοήµερου υπαίθριου δρώµενου των Οροπεδίων του Πόντου, «Παρχάρια».
- Φεστιβάλ παραδοσιακού ποντιακού χορού, µε τη συµµετοχή αξιόλογων χορευτικών συγκροτηµάτων από τη γύρω περιοχή και την υπόλοιπη Ελλάδα. Συµµετοχή χορευτικού συγκροτήµατος από τη γειτονική Βουλγαρία
- Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσµάτων από τα µέλη του Συλλόγου
- Επίδειξη παραδοσιακών φορεσιών
- Έκθεση αγροτικών και µελισσοκοµικών εργαλείων και παραδοσιακών οικιακών σκευών. Την επιµέλεια της έκθεσης έχουν τα µέλη του Συλλόγου
- Διεξαγωγή παραδοσιακής πάλης από τους νεαρούς παλαιστές του αθλητικού συλλόγου «Δηµοκρίτειο» και συµµετέχοντες από την υπόλοιπη Ελλάδα και τη γειτονική Βουλγαρία
- Επίδειξη παραδοσιακής µουσικής και χορού, µε τη συµµετοχή παραδοσιακών ερµηνευτών και συγκροτηµάτων.
Κυριακή 11/5 19:00
«ΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
- Αµφιθέατρο Ιδρύµατος Παπανικολάου
- Διοργάνωση: Λέσχη Lions «Ορφέας» Κοµοτηνής, Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης
Οµιλία της αρχαιολόγου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, διδάκτορος Μαρίνας Τασακλάκη, µε θέµα «Θράκες και Έλληνες: από τον µύθο στην ιστορική πραγµατικότητα».
Στην εκδήλωση συµµετέχουν: H χορωδία του Συλλόγου Δηµοτικών Υπαλλήλων Νοµού Ροδόπης «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» και η Ευαγγελία Κοψαλίδου ΕΕΠ Σχ. Επιστηµών Αγωγής ΔΠΘ, Ιστορικός µουσικολόγος και Λυρίστρια.
Κυριακή 11/5 19:30
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Πλατεία Ειρήνης
Συµµετέχουν:
- Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσµου
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσµίου
- Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κοµοτηνής
- Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη
- Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου
- Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιµορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής
- Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καλλίστης «Ο Άγιος Δηµήτριος»
- Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρω» Σαπών
- Μορφωτικός Όµιλος Αρσακείου
Τα χορευτικά συγκροτήµατα συνοδεύει το µουσικό συγκρότηµα «Θρακόµελο».
Δευτέρα 12/5 11:00-13:00 & 19:00-21:00
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
- Ισόγειο Καπναποθήκης (µεγάλη αίθουσα, αριστερά)
- Διοργάνωση: Στέγη Πολιτισµού και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»
Έκθεση από το Παιδικό – Εφηβικό τµήµα ζωγραφικής της Στέγης Πολιτισµού και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», µε θέµα «Θράκη». Διάρκεια Έκθεσης: έως το Σάββατο 17 Μαΐου.
Δευτέρα 12/5 19:00
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
- Αµφιθέατρο Ιδρύµατος Παπανικολάου
- Διοργάνωση: Ι. Μ. Μαρωνείας και Κοµοτηνής
Πανηγυρική συµφωνία Βυζαντινής Μουσικής, επί τη 105η Επετείω της απελευθερώσεως της Κοµοτηνής, µε τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Μαρωνείας και Κοµοτηνής.
Δευτέρα 12/5 21:00
ΒΡΑΔΙΑ SALSA & TANGO
- Ηρώον Κοµοτηνής
- Διοργάνωση: Σύλλογος “Alma Libre”
Ο Σύλλογος “Alma Libre” παρουσιάζει µία βραδιά γεµάτη salsa και tango.
Τρίτη 13/5 10:30
ΕΠΑΡΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
- Ηρώον Κοµοτηνής
Επίσηµη έπαρση της Ιστορικής Σηµαίας της πόλης από τον Δήµαρχο Κοµοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρχών της ΧΧΙ Τεθωρακισµένης Ταξιαρχίας και Τιµητικού Στρατιωτικού Αγήµατος.
Τρίτη 13/5 11:00
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
- Ηρώον Κοµοτηνής
Τρίτη 13/5 11:10
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
- Ηρώον Κοµοτηνής
Τρίτη 13/5 18:30
ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
- Ηρώον Κοµοτηνής
Υποστολή της Ιστορικής Σηµαίας από τον Δήµαρχο Κοµοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη.
Τρίτη 13/5 19:00
ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ
- Δηµαρχείο Κοµοτηνής
Υποδοχή της ιερής εικόνας της Θεοµήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωµένης Βαθυρρύακος και λιτάνευσή της µέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου Κοµοτηνής, όπου θα τελεστεί Εσπερινός µετ’ αρτοκλασίας. Η ποµπή θα διανύσει τις οδούς Ορφέως και Δηµοκρίτου.
Τρίτη 13/5 19:30
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
- Πλατεία Ειρήνης
Συµµετέχουν:
- Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες» Άρτας
- Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωµυλιωτών Κοµοτηνής
- Χορευτικό τµήµα του Οµίλου Εθιµoτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών
- Σύλλογος Εβριτών Νοµού Ροδόπης
- Κρητική Αδελφότητα Νοµού Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ροδόπης «Οι Θράκες»
- Σύλλογος Ποντίων Νοµού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
- Χορευτική Οµάδα της Σχολής Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού του ΔΠΘ
Τα χορευτικά συγκροτήµατα συνοδεύουν τα µουσικά συγκροτήµατα «Θρακόµελο» και «Ορφέας».
Τετάρτη 14/5 07:00 – 10:00
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
- Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιµήσεως της Θεοτόκου Κοµοτηνής
Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κοµοτηνής, κ. Παντελεήµονος.
Τετάρτη 14/5 10:00 – 10:30
ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
- Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιµήσεως της Θεοτόκου Κοµοτηνής
Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ηµέρας από τον Δήµαρχο Κοµοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη.
Τετάρτη 14/5 11:00
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
- Ηρώον Κοµοτηνής
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κοµοτηνής, κ. Παντελεήµονος.
Τετάρτη 14/5 12:00
ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωµάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάµεων και της Ελληνικής Αστυνοµίας.
Τετάρτη 14/5 13:30
ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
- Πλατεία Ειρήνης
Οι «Λαλητάδες της Ροδόπης» καλούν, µε τη µουσική τους, σε παλλαϊκό γλέντι για τον εορτασµό των «Ελευθερίων» της πόλης µας.
Τετάρτη 14/5 16:00
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
- Δηµοτικό Στάδιο Κοµοτηνής
Τελικός αγώνας κυπέλλου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Θράκης.
Τετάρτη 14/5 18:30
ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΔΡΟΜΟΥ
- Στους δρόµους της πόλης µε κατάληξη στην Πλατεία Ειρήνης
Το σχήµα βραζιλιάνικων κρουστών δρόµου “Los Touban Evros” του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, σε συνεργασία µε το σχήµα κρουστών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσµου, ξεσηκώνουν µε τις µουσικές τους την πόλη και κατευθύνονται στην Πλατεία Ειρήνης. Διεύθυνση: Χρήστος Ναλµπάντης.
Τετάρτη 14/ 20:30
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
- Πλατεία Ειρήνης
Συµµετέχουν:
- Μορφωτικός Όµιλος Κοµοτηνής
- Σύλλογος Ηπειρωτών Νοµού Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων»
- Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όµιλος Αρµενίων Κοµοτηνής
- Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων
- Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κοµοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος»
- Στέγη Πολιτισµού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Οι Φιλοτέχνες»
Τα χορευτικά συγκροτήµατα συνοδεύει το µουσικό συγκρότηµα «Λαλητάδες».
Πέµπτη 15/5 19:00
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΚΑΝΤΑΔΑΣ
- Στους κεντρικούς δρόµους της πόλης και στην περιοχή γύρω από τη Λέσχη Κοµοτηναίων
- Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κοµοτηνής
Αναβίωση καντάδας, µια και το κλίµα της γιορτής και η άνοιξη αποζητούν τις γλυκιές και νοσταλγικές µελωδίες για την αγάπη και τον έρωτα, συνοδεία εγχόρδων.
Πέµπτη 15/5 20:30
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
- Πλατεία Ειρήνης
- Διοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Κοµοτηνής
Παρασκευή 16/5 20:00
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
- Αίθουσα τελετών του Μουσικού Σχολείου Κοµοτηνής
Οι θεατρικές οµάδες του 1ου και 2ου Γυµνασίου Κοµοτηνής συνεργάζονται για την παράσταση «Θεατροπαίζοντας από την Κωνσταντινούπολη ως τον Μυστρά».
Παρασκευή 16/5 21:00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ
- Πλατεία Ειρήνης
Ο Πάνος Μουζουράκης… «Μεγαλώνει»
Η µπάντα του µεγαλώνει κι αυτή και έρχονται µαζί στην Κοµοτηνή, όπου θα παρουσιάσουν ένα απογειωτικό µουσικό σόου µε τη σφραγίδα της αυθεντικής καλλιτεχνικής του ιδιοσυγκρασίας.
Σάββατο 17/5 07:00
5O BREVET «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2025»
- Εκκίνηση: Ηρώον Κοµοτηνής
Η φετινή διοργάνωση µε τίτλο «Δύο κράτη, µία οροσειρά» ανεβαίνει και περνά στη Βουλγαρία από τη Νυµφαία και επιστρέφει από την τελωνειακή διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, υπερκαλύπτοντας µία διαδροµή 200 χλµ. κι απολαµβάνοντας τη φυσική οµορφιά της Ροδόπης.
Σάββατο 17/5 18:30
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
- Πλατεία Ειρήνης
Επιδείξεις από τα Γυµναστήρια και τις Σχολές Χορού της πόλης. Συµµετέχουν ακόµη:
- Κ-POP, µε χορευτικό νεανικό σύνολο από τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης
- Σύλλογος «Μαχητές Κοµοτηνής».
Σάββατο 17/5 19:00
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
- Τσανάκλειος Δηµοτική Βιβλιοθήκη
Το Δηµοτικό Συµβούλιο Νέων Κοµοτηνής, σε συνεργασία µε τη Δηµοτική Βιβλιοθήκη Κοµοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται µε την Κοιν.Σ.Επ. «Κοµοτηνή εν Δράσει», το «Δηµοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο» και τις εκδόσεις «Κάκτος», παρουσιάζουν το βιβλίο της Τένιας Μακρή: Κάνε αυτό που σου λέω, αλλιώς…
Για το βιβλίο θα µιλήσει η Μαρία Κοκορού, Οικονοµολόγος του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µέλος του Δηµοτικού Συµβουλίου Νέων Κοµοτηνής. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, παρουσία της συγγραφέως, θα συντονίσει η φιλόλογος Ρένα Σαµαρά-Μάινα, συντονίστρια της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κοµοτηνής.
Το πρόγραµµα παρουσιάζει η δηµοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη.
Ευχαριστούµε όλα τα ΜΜΕ για τη στήριξη των εκδηλώσεων.