Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών προκάλεσε η αντιπολίτευση στο δήμο, κάνοντας χρήση του άρθρου 5 παρ. δ του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας Δ.Σ., που στηρίζετε στην υπ’ αριθμ. 2804 απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και παρέχει  τη δυνατότητα στο 1/3 των δημοτικών συμβούλων να μπορεί να συγκαλεί το συμβούλιο, θέτοντας θέματα τα οποία θεωρεί σοβαρά για τον δήμο και τους πολίτες.

Με το σκεπτικό αυτό και ύστερα από παρεμβάσεις και προτάσεις για  καίρια ζητήματα που απέφυγε με ευτελείς αιτιολογίες η διοίκηση του δήμου να συζητήσει, η παράταξη της «Επανεκκίνησης» κατέθεσε αίτηση με αρθ. Πρωτ. 2822/7-4-2025,  για σύγκληση του οργάνου,  θέτοντας για συζήτηση δύο επίκαιρα και πολύ σοβαρά θέματα:

  1. Την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Την λήψη απόφασης για ενέργειες του δήμου σχετικά με την καταγγελία του προέδρου της Δ.Κ. Στρύμης που αφορά τη μόλυνση του ρέματος το οποίο διέρχεται από τις περιοχές Βελκίου, Αετοκορυφής, Διώνης, Στρύμης, Σαλμώνης, Βέννας και εκβάλλει στο Λίσσο ποταμό.

Με βάση τον πρότυπο κανονισμό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποχρεωμένος να προβεί στη σύγκλιση του οργάνου, εντός 6 ημερών από την κατάθεση της αίτησης, σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ. θα συνεδριάσει με πρωτοβουλία – πρόσκληση των αιτούντων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, σε εύλογο χρονικό διάστημα.