Eνα μικρό γατάκι, ο Τρύφωνας διασώθηκε ύστερα από  προσπάθειες τριών ωρών στην περιοχή του κτιρίου ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή . Ο Αντώνης Λιάπης με την βοήθεια άλλων δύο ζωόφιλων μπόρεσαν και έβγαλαν το μικρό ζώο από την μηχανή αυτοκινήτου και στη συνέχεια το μετέφεραν  στο κτηνιατρείο της κας Ειρήνης Σεργκελίδου, όπου έλαβε όλες τις φροντίδες.
ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ
Διάσωση του “Τρύφωνα”!
Το κλάμα του ακουγόταν όλη νύχτα. Τα ξημερώματα (8/8/2023) τρύπωσε στη μηχανή αυτοκινήτου, απέναντι από το κτήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή. Μετά από τρεις ώρες, κυρίως προετοιμασίας και σχεδιασμού της επιχείρησης, κατέληξε, εκών άκων, μέσα στην απόχη.
‘Οπως σε όλες τις διασώσεις είναι σημαντική η συνεργασία των εθελοντών. Στην έκκληση που απηύθυνα δημόσια, σε κλάσματα δευτερολέπτου ανταποκρίθηκε η κα Μαίρη Κοσμίδου (Μαίρη-Μαριγούλα Κοσμίδου). Μου τηλεφώνησε στο κινητό και παρά το γεγονός ότι η ίδια κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη, φρόντισε να έρθουν δύο στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κ. Αγγελάκης Ιορδάνης και Νινιός Χρήστος) για να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης. Την ευχαριστώ θερμά.
Η «βάπτιση» έγινε αμέσως και το όνομα του μικρού: “Τρύφων”, από το όνομα του Γενικού
Διευθυντού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Τρύφωνα Εξάρχου, γνωστού γατόφιλου, στο οποίον ο «συνονόματός» του Τρύφων, «μετέβη» και συστήθηκε λίγο μετά την τοποθέτησή του στη γατοφόρο.
Στη συνέχεια ο δύο μηνών (και 450 γραμμαρίων βάρους) Τρύφων, βρέθηκε στο κτηνιατρείο της κας Ειρήνης Σεργκελίδου, όπου έλαβε όλες τις φροντίδες βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου.
Μέχρι την υιοθεσία του θα φιλοξενηθεί από την «γατομαμά» της Κομοτηνής κα Μαρία Καδρούδη (Maria Kadroudi), την οποία ευχαριστώ θερμά, όπως και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας ΑΜΘ κα Βάσω και κο Παναγιώτη, για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους σε όλη την διάρκεια της επιχείρησης .
Ο ΤΡΥΦΩΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ  !!!