Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την τεχνική υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ροδόπης διοργανώνει λαϊκό αγώνα δρόμου με την επωνυμία:

 

 IASMOS RUN 2023  8.000 μ.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:       Σάββατο 15 Ιουλίου 2023.

ΩΡΑ EKΚINΗΣΗΣ:  18.30΄μ.μ.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ:             Παλαιό Δημοτικό σχολείο Ιάσμου Ροδόπης

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:      Παλαιό Δημοτικό σχολείο Ιάσμου Ροδόπης

ΑΠΟΣΤΑΣΗ:              8.000 μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:              Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξολοκλήρου επί της ασφαλτοστρωμένης οδού Ιάσμου – Πολύανθου Ροδόπης

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ :    200

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ :

Μπούκας Ηλίας Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  ΔΩΡΕΑΝ

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλες-όλους που θα τερματίσουν                                                  Κύπελλο Νικητή στις-στους 3 πρώτες/τους νικήτριες\τες Γενικών Κατηγοριών.

Νερά και μπανάνες για όλους τους δρομείς.

    

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

 Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του αγώνα, καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία και την ικανότητα τους να συμμετέχουν. Επίσης με την συμμετοχή τους αναλαμβάνουν πλήρως με ατομική τους ευθύνη την συμμετοχής τους στον αγώνα και δηλώνουν εγγράφως ότι ουδεμία απαίτηση θα ασκήσουν χρηματική η μη , για οποιοδήποτε συμβάν κατά τον αγώνα η μετά αυτού

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:

 Η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό πρώτων βοηθειών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό , θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχοντας/χουσα στην διοργάνωση κατά την διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και τα παιδιά από 14 έως 18 ετών με έγγραφη δήλωση γονέα – κηδεμόνα.

Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής ο/η συμμετέχων δρομέας, βεβαιώνει, την ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης για την συμμετοχή του. Για την συμμετοχή των παιδιών από 14 έως 18 ετών οι γονείς – κηδεμόνες θα υπογράψουν στην Γραμματεία Αγώνα αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς  που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους . Μικρότεροι των 18 ετών ( και έως το ελάχιστο14 ετών ) θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα\κηδεμόνα και να την προσκομίσουν  κατά την δήλωση συμμετοχής ή στην Γραμματεία στον χώρο της εκκίνησης.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Ύπαρξη Υπεύθυνου Ιατρού Αγώνα και υγειονομική κάλυψη Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

Οδική Ασφάλεια της διαδρομής με την υποστήριξη του Α.Τ. Ιάσμου

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:

Η διοργάνωσή θα υποστηρίζεται από εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

 

ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ – ΓΓΑ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει από τον ΕΟΔΥ/ΓΓΑ την ημέρα του αγώνα.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ :

Ορίζεται ο Μπούκας Ηλίας Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΓΩΝΑ :

Ορίζεται η Μηνά Σμαρώ Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΩΝΑ:

Ορίζεται ο Πολυτσάκης Μιχαήλ Κ.Φ.Α. ΣΕΦΑΑ ΤΕΦΑΑ – ΔΠΘ,

συνεργάτης του Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ :

Ορίζεται ο Μπούκας Ηλίας Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

 

ΑΙΓΙΔΑ: Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή σύντομα           

 ΚΑΛΥΨΗ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ :

Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Κομοτηνής,

με Ασθενοφόρο και σταθερούς Διασώστες του στο μήκος της διαδρομής

Για τους συμμετέχοντες  –  Οδηγίες –Παρατηρήσεις:

 

Α)  Σταθμοί Τροφοδοσίας :  Θα υπάρχουν 2 σταθμοί με νερά σε τρείς φάσεις ως εξής:

1ος   Εκκίνηση διαδρομής – Τερματισμός διαδρομής

2ος   4ο χιλ.

 

Ιατρική κάλυψη : Ιατρός Αγώνα και Ιατρείο θα υπάρχει στην εκκίνηση και στον τερματισμό , ένα ασθενοφόρο στην ροή του αγώνα και παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Κομοτηνής σε όλη την διαδρομή.

 

Εκκίνηση- χρονικό όριο:

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18.30΄μ.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι  1 ώρα . Πέραν του χρονικού ορίου αυτού οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη

 

Εθελοντές:  θα υπάρχει ικανός αριθμός εθελοντών που θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα και θα προέρχονται από απλούς υποστηρικτές του εθελοντικού κινήματος. Επίσης τις υπηρεσίες της θα προσφέρει και το Α.Τ. Ιάσμου για ρύθμιση της κυκλοφορίας όπου χρειαστεί. Η οργανωτική επιτροπή παρακαλεί όλους τους δρομείς που θα λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές , καθώς θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.

Ανώτατο όριο Συμμετοχών = 200 Δρομείς

Η οργανωτική επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματος της για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης με έγκαιρη ειδοποίηση προς τις/τους συμμετέχοντες.