Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης του συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου Κομοτηνής Κώστας Κατσιμίγας  στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης.

Από τον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες εκτεταμένης συντήρησης στις υποδομές των εγκαταστάσεων κτηριακών , ηλεκτρολογικών κλπ. έτσι ώστε να παραδοθεί έτοιμο και με νέα νοοτροπία από πλευράς επιλογής θεματολογίας παρουσιάσεων αλλά και τρόπου – εκπαίδευσης παρακολούθησης από πλευράς θεατών.

Ο Κώστας Κατσιμίγας αναφέρθηκε αρχικά σε μια αναδρομή των κατασκευαστικών φάσεων της υποδομής , με την εκκίνηση το 2005 και την ολοκλήρωση το 2010.

“ΑΠΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΡΟ”.

Υποδομή που δεν κατασκευάστηκε για την Κομοτηνή, που δεν θα μπορούσε να συντηρήσει μια τέτοιου μεγέθους υποδομή, αλλά πρόκειται για μια πολιτιστική υποδομή με την δεύτερη  μεγαλύτερη σκηνή που υπάρχει στην Ελλάδα , χωρίς όμως ποτέ να έχουν ολοκληρωθεί ποτέ οι υποδομές ήχου και φωτισμού , είπε ο Κώστας Κατσιμίγας.

“ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ”.

Ετσι εκτός των συντηρήσεων, από τον Ιούνιο ξεκινά η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με την Εθνική Λυρική Σκηνή , αλλά και η μετατροπή σε πολιτιστικό οργανισμό ο οποίος θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα από το δημόσιο λογιστικό.