Μπροστά στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για συνέχισης της αντιασφαλιστικής πολιτικής συνεχίζοντας από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΝΙΔΥΚ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε:
– σύσκεψη ενημέρωσης μελών της ΕΝΙΔΥΚ και πρωτοβάθμιων σωματείων για τον νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση
– εκδήλωση – προβολή ταινίας για το ασφαλιστικό σύστημα
– παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΠΕ και κατάθεση υπομνήματος για την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι στον κλάδο του επισιτισμού και κυρίως οι διανομείς της πόλης με την κουτσουρεμένη ασφάλιση, την μη καταβολή των δώρων και επιδομάτων, την μη τήρηση μέτρων ασφαλέιας σε χώρους εργασίας.

Σε συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης του σωματείου  και ακολουθώντας το κάλεσμα για απεργιακή απάντηση δεκάδων Ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων , συνδικάτων, αλλά και της ΑΔΕΔΥ στις 18 Φλεβάρη, προκυρήσουμε στάση εργασίας την Τρίτη 18 Φλεβάρη και ώρες 11.00-15.00 ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται στις επιχειρήσεις της Κομοτηνής να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 11πμ στην κ. Πλατεία.

Oι εργαζόμενοι διεκδικούν:

 

  1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  7. Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.