KKE Τ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,
νερό, τηλέφωνο, διαδίκτυο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και η συνέχιση της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης βρίσκει τον λαό μας απροστάτευτο, τόσο σε επίπεδο προστασίας της υγείας και της ζωής του, όσο και της εξασφάλισης του εισοδήματός του.
Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που είτε έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα, είτε έχουν ενταχθεί στα πενιχρά μέτρα στήριξης, τα οποία ωστόσο, πέρα από τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στην καταβολή των αποζημιώσεων που προβλέπουν, δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες αυτών των νοικοκυριών.
Ήδη εξαιτίας αυτής της κατάστασης έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, όπως για παράδειγμα ενοίκια, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ενώ οι διακανονισμοί που προτείνονται, για παράδειγμα από τη ΔΕΗ και από τους υπόλοιπους παρόχους έχουν τέτοιους όρους που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε αυτούς άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες ή ζουν με ένα πολύ μικρό εισόδημα για τους ενταγμένους στα μέτρα στήριξης.

Μάλιστα, αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα.
Το πρόσφατο συμβάν που έλαβε χώρα σε οικισμό της Ροδόπης, με την εντολή διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ σε σπίτι λαϊκής οικογένειας την ώρα που το παιδί του ιδιοκτήτη παρακολουθούσε μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης αποκαλύπτει, από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζει όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown με ελλιπή μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη την σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό κλπ.
• Τώρα η κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα μέτρα στήριξης.
• Να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κλπ για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Ροδόπης χρειάζεται να υψώσουν τοίχος προστασίας της λαϊκής οικογένειας απέναντι στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου κλπ, οργανώνοντας την πάλη και την αλληλεγγύη τους μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος.