Στην εποχή της ψηφιοποίησης των παρεχόμενων προς τους πολίτες πέρασε  ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών με την ένταξη του στην υπηρεσία myKEPlive, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η σχετική με το θέμα πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, ολοκληρώθηκε με την υποβολή αιτήματος του Δήμου, πριν 25 ημέρες περίπου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του.
Ο κ. Ν. Χαριτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική κατάληξη που είχε η διεκδίκηση, επισημαίνοντας ότι σε συνθήκες κορωνοϊού εντάθηκαν οι προσπάθειες του Δήμου, ώστε οι δημότες του να εξυπηρετούνται από μακριά, γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια για την υγεία τους.
Ο συνολικός αριθμός των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανέρχεται στους 151 και το σύνολο των ΚΕΠ στα 193. Παράλληλα, 959 υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό της πλατφόρμας, την οποία σχεδίασε και υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού μέσω του myKEPlive.gov.gr. Η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:

1) Πληροφόρηση – Αίτηση, 2) Εξυπηρέτηση από το δήμο σας, 3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία και 4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις. Οι ώρες εξυπηρέτησης που μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες είναι από τις 08:00 έως τις 14:30.