Με τίτλο η Κομοτηνή στο πιάτο μας οι άνθρωποι του slow food στην Αθήνα απήλαυσαν γεύσεις Κομοτηνής, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Jenny’s Rooftop Restaurant στο ξενοδοχείοMε 13 πιάτα η “ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ”, στο Jenny’s Rooftop Restaurant του ξενοδοχείου Sofitel..
Η Κομοτηνή, η ιστορία της, οι άνθρωποι κι οι ρίζες τους, συστήθηκαν στο κοινό της Αθήνας μέσα από γεύσεις κι αρώματα 13 πιάτων, ισάριθμων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν στον τόπο μας, με συνοδεία από το Λημνιό κρασί του Οινοποιείου Κίκονες.
Μιλίνα απλή, ερμενιότ, σατσίβι, κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα, πλοβ, νεβζινέ, γλυκό πορτοκάλι, νιλάσκο, φασόλια με πλιγούρι, λαχανοντολμάδες με καβουρμά είναι κάποιες από τις συνταγές που επιμελήθηκε ο Σεφ Θεοφάνης Στάθης κι η ομάδα του, που με το ταλέντο, την εμπειρία τους και την ποιότητα των υλικών, απογείωσαν τις γεύσεις και ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Ήταν μια όμορφη βραδιά που έδωσε την ευκαιρία να αγαπηθεί ο τόπος μας κι οι άνθρωποί του μέσα από φαγητά που ήρθαν από τα παλιά και συνεχίζουν να μαγειρεύονται στα σπίτια της Κομοτηνής.
Από την ομάδα του βιβλίου Κομοτηνή στο πιάτο και την Κάπα Εκδοτική, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γρηγόρη Χριστοδούλου, υπεύθυνο του slow food στην Ελλάδα, στο οινοποιείο Κικονες, στο ξενοδοχείο Sofitel μα πιο πολύ σε όλους όσους συμμετείχαν.