Χωρίς τεχνητό φως και ήχο,  παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας , ο Πλούτος του Αριστοφάνη, από  το  Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Οι ίδιοι οι ηθοποιοί μετά το τέλος της παράστασης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θαυμάσια ακουστική του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, στη σκηνή  του οποίου απέδωσαν το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη , σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Στα θετικά της οργάνωσης, η χωρίς καθηστέρηση έναρξη της προγραμματισμένης παράστασης , αλλά και το κλείσιμο της εισόδου αμέσως μετά την έναρξη , που εμπόδισε όσους θέλησαν να εισέλθουν, κίνηση που θα δημιουργούσε απόσπαση της παρακολούθησης από τους καθήμενους θεατές.

Η θεατρική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας», μιας καινοτόμου δράσης που στόχο έχει να αναδείξει τα σωζόμενα αρχαία θέατρα της χώρας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.