Νέος κύκλος δωρεάν Rapid Covid Tests αναμένεται να διενεργηθεί στην Κομοτηνή από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ, με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής.
Τα τεστ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 5 του μηνός, στην κεντρική πλατεία της πόλης, κατά τις ώρες 11:00 – 15:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
“Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία όχι απλώς μας ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο, αλλά έχει προκαλέσει δυστυχώς και τον θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας”, σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, και συμπληρώνοντας πως “είναι πάρα πολύ σημαντικό το οτι στην περιοχή μας εδώ και πολύ καιρό το ιικό φορτίο διατηρείται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα”, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους δημότες που “προφανώς τηρούν με σύνεση τα υγειονομικά μέτρα”.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος καλεί τους πολίτες “να προσέλθουν για την δωρεάν και ανώδυνη αυτή εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί φορείς ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη εκ νέου διασπορά του ιού”.
Από την πλευρά της η επικεφαλής νοσηλεύτρια της Κινητής Ομάδας του ΕΟΔΥ, Αγγελική Παπαδοπούλου, στέλνει το δικό της μήνυμα: “Είναι σίγουρο πως όλες και όλοι έχουμε κουραστεί. Είναι όμως επίσης σίγουρο πως στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε πρέπει με τη συμπεριφορά και τη στάση μας να συμβάλλουμε για την κατά το δυνατόν αναχαίτιση κάθε πιθανότητας νέας φάσης μεταδοτικότητας του ιού“.