Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής όπου συστεγάζεται και λειτουργεί μαζί με το 1ο και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Κομοτηνής, είχε την τιμή να υποδεχθεί το βράδυ της Δευτέρας 24/11/2025 τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/μαθήτριες του γαλλικού σχολείου Collège-Lycée EPIN, που βρίσκεται στο Vitry-sur-Seine, προάστιο του Παρισιού, στο πλαίσιο της συνεργασίας Erasmus+.

Ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Χατζηαγαπίου Ανδρέας και οι εκπαιδευτικοί – Μηλιώνης Ματθαίος, Ιωαννίδης Ιωάννης και Κουκουρίδης Αθανάσιος παρέθεσαν καλωσόρισμα δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της επίσκεψης και των κοινών δράσεων ανάμεσα στα δύο σχολεία.

Η επίσκεψη του Collège-Lycée EPIN στην Κομοτηνή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας που στοχεύει:

  • στην ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών,
  • στην ενίσχυση των διαπολιτισμικών εμπειριών μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • και στην ανάπτυξη σταθερών δεσμών μεταξύ των δύο σχολικών κοινοτήτων.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί από το Παρίσι θα παραμείνουν στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν τη διαπολιτισμική μάθηση, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων

Η σχολική μας κοινότητα εύχεται στους φιλοξενούμενους μια ευχάριστη, δημιουργική και εποικοδομητική διαμονή και εκφράζει τη χαρά της για την προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.