Την  Δευτέρα, 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκΠαντελεήμωνας τέλεσε Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής , και δέηση υπέρ του φωτισμού και της ενδυνάμωσης  των διαγωνιζομένων μαθητών στις εισαγωγικές  καί προαγωγικές εξετάσεις τους.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νέους, τους ἐμψύχωσε και τους ευλόγησε, ενώ μαζί με το αντίδωρο τους δώρισε ένα στιλό και μια σοκολάτα.

“ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ”, “ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ” είπε ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στους μαθητές, ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι αυτή η δοκιμασία είναι πολύ εύκολη σε σχέση με την παιδεία που πρέπει να αποκτήσει κάποιος για να βγεί αύριο στην ζωή.

“Πάντοτε προσευχόμαστε για τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους, με την Χάρη του Θεού να επιφυτά τον άνθρωπο κάθε μέρα, αρκεί να προσευχόμαστε και να κάνουμε τον σταυρό μας” είπε καταλήγοντας  ο μητροπολίτης.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου είπε χαρακτηριστικά , “ότι αυτός ο αγώνας είναι των ίδιων των παιδιών, χωρίς να πρέπει να απολογούνται σε κανέναν , παρά μόνο στον ίδιο τους τον εαυτό , με ηρεμία , αγάπη και πίστη, ενώ όλα έχουν κάποιον  λόγο που γίνονται”.